Slezský míří do Chrudimi, kde bude usilovat o první jarní body z venkovního hřiště

18. 3. 2022
Redakce

Opava – Po úspěšném představení na domácím hřišti, kdy Slezský FC zvítězil nad Třincem 3:0 zavítají opavští na půdu nebezpečné Chrudimi. Utkání má výkon v sobotu 19. března od 10:15 na stadionu v Chrudimi.

Opavští fotbalisté nevstoupili do jarní části soutěže dobře, když proti Vyškovu, který své zápasy hraje v drnovickém azylu, padl 4:1. Svou reputaci si napravili doma proti Třinci, kdy po výborném druhém poločase zvítězili jednoznačně 3:0. Opavští se se svým soupeřem utkali již na podzim, když se na domácí půdě rozešli smírně po remíze 1:1, když za domácí skóroval Tiéhi, který současně působí ve Slovanu Liberec. Hosté pak snížili po vlastním gólu Adama Rychlého.

„Chrudim pro jarní část hodně posílila svůj kádr. Chce se zachránit, nutně potřebují body. Doma jsou velmi silní, což prokazují výsledky. Vlašim porazili 4:2, nebo s Duklou Praha remizovali 1:1," uvedl trenér SFC Roman West.

Chrudim po zimní přestávce podává dobré výkony a ze tří svých dosavadních utkání získala cenné čtyři body do bojů o záchranu. Momentálně se totiž pohybuje ve spodních patrech tabulky, a to konkrétně na 15. místě. Zejména ve svém domácím prostředí je ale Chrudim velice nebezpečná, když v posledních zápasech dokázala porazit například favorizovanou Vlašim a remizovala s pražskou Duklou. Velkou nepříjemností je pro Chrudim ovšem úterní prohra S Třincem, přímým konkurentem v boji o sestup.

Tým trenéra Krondaka prošel v zimní přestávce výraznou obměnou. Tým, který je svou spoluprácí navázaný na prvoligový Hradec Králové, opustil nejlepší střelec týmu Petr Rybička, který zamířil právě k hradeckým Votrkokům. Opačným směrem putovalo duo Jan Záviška a Filip Firbacher, kteří se ihned po zapojení do chrudimské kabiny výrazně podíleli na úspěšném vstupu do druhé poloviny soutěže. Dalším příchodem pak byl mladý plzeňský obránce Václav Míka, který stejně jako další výše zmiňovaní, jsou v Chrudimi na hostování. V chrudimském dresu působí také pardubický odchovanec a bývalý opavský hráč, Jan Řezníček, který v opavském prvoligovém dresu působil tři sezony.

Po odchodu Petra Rybičky na hostování do Hradce Králové jsou tak nejlepšími střelci domácích se třemi góly mladičký ofenzivní talent Petr Juliš a David Surmaj, kteří mají na kontě shodně 3 góly. Zároveň další útočnou hrozbou pro opavskou obranu, mohou být v sobotu nově příchozí útočník Firbacher a záložník Záviška, kteří si ve třech utkáních připsali již dvě druholigové trefy.

„Bude to těžké utkání, dost podobné tomu ve Vyškově. My máme z tohoto zápasu špatnou zkušenost, věřím ale, že budeme daleko lépe soubojově připraveni a více koncentrovaní a tentokrát přivezeme i lepší výsledek," dodal Roman West.


sdílet