B-tým o víkendu v generálce padl. Nyní jej již čeká ostrý start na hřišti Vítkovic

22. 3. 2022
Redakce

Opava – Rezerva SFC o víkendu sehrála generálku na jarní část sezóny.

Start jarní části divize je za dveřmi a B-tým tak o víkendu odehrál poslední přípravný duel, ve kterém na hřišti v Jakubčovicích nad Odrou podlehl Hranicím, které jsou aktuálně na třetím místě Divize E a budou chtít na jaře v bojovat o postup do MSFL. O týden dříve si pak naše Béčko poradilo na umělé trávě v Kylešovicích s Valašským Meziříčím, se kterým vyhrálo 3:2.

Slezský FC Opava „B“ – TJ Valašské Meziříčí 3:2 (2:0)

Branky SFC: 2x Vrána, Janjuš
Sestava SFC:) Kubný (46. Rolný) – Vrána, Kutty, Mikulenka, Celta (70. Koschatzký) – Silber (60. Dušek), Gorčica, Latoň, Žídek (75. Mičola), Kirschner - Janjuš

„Jednalo se o utkání dvou rozdílných poločasů. V tom prvním jsme měli velkou převahu a vytvořili si dostatek brankových příležitostí. I když jsme vstřelili dvě branky ze standardních situací, tak převládala nespokojenost s laxností, se kterou jsme přistoupili k proměňování šancí, které jsme si dokázali vytvořit ze hry. A právě to se nám ve druhém poločase vymstilo, jelikož soupeř zlepšil svůj výkon a my jsme přestali pracovat tak, jako v prvním poločase. Proto přišel trest v podobě dvou branek v naší síti. Celkově šla naše hra dolů a z relativně jasného utkání jsme udělali drama. Na druhou stranu si cením toho, že za nerozhodného stavu 2:2, kdy nám to úplně herně nešlo, jsme nakonec přeci jenom dokázali dovést utkání do vítězného konce díky brance Janjuše z 82. minuty,“ uvedl trenér B-týmu Jaroslav Kolínek.

Slezský FC Opava „B“ – SK Hranice 0:1 (0:0)

Sestava SFC:) Kubný (46. Rolný) – Vrána, Kutty, Mikulenka, Kirschner – Jelínek, Silber, Latoň, Žídek (42. Koschatzký), Dušek (75. Mičola) - Veselý

„Utkání jsme odehráli na přírodní trávě v Jakubčovicích a nutno říct, že nám tentokráte přírodní tráva a velké hřiště úplně nesedlo. Zejména v prvním poločase nám dělalo problém přihrát si vícekrát za sebou a moc nám to ani neběhalo. Soupeř nás navíc nepustil do žádné šance a jelikož jsme přežili jejich jednu velkou šanci, tak se do kabin o poločase odcházelo za bezbrankového stavu. Do druhého poločasu jsme šli s cílem více napadat rozehrávku soupeře a být aktivnější na jeho polovině. To se nám dařilo a prvních patnáct minut jsme několikrát zahrozili. Střelu Duška pak s námahou vychytal brankář Hranic. To však z naší strany bylo vše. Utkání jsme dohráli ve velkém útlumu a jedna inkasovaná branka byla milosrdná. Dnes proti nám nastoupil velice dobrý a zkušený tým, který zaslouženě vyhrál,“ okomentoval utkání Jaroslav Kolínek.
sdílet