Do Opavy míří v rámci 20. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY pražská Dukla

24. 3. 2022
Redakce

V přímém souboji o šesté místo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se dnes opavští fotbalisté utkají s pražskou Duklou. Opavští si z Chrudimi, po remíze 0:0, přivezli své premiérové venkovní body, které budou chtít doma potvrdit. Výkop zápasu je naplánován na pátek 25. března v 18:00 na stadionu v Městských sadech.

Opava ze svých tří dosavadních utkání vybojovala čtyři body. Po prohře s Vyškovem, výhře nad Třincem a remíze v Chrudimi, se budou opavští snažit přidat další body proti Dukle.

Aktéři pátečního duelu se již jednou utkali v rámci 6. kola, kdy šťastnější byli hosté z Prahy, kteří v domácím prostředí zvítězili 3:1 po gólech Fábryho, Buchvaldka a Faleye. Za opavské v 88. minutě snižoval Joss Didiba. První dva zmiňovaní jsou zároveň nejlepšími střelci svého týmu, když shodně nastříleli čtyři branky.

Dukla prošla v zimní přestávce drobnou obměnou, když tým opustil dva útočníci. Nigerijský Sunday Faleye a slovenský Marek Fábry. Tyto dva odchody byly pro Duklu nejcitelnější, jelikož společně s těmito dvěma hráči odešla téměř čtvrtina všech vstřelených gólů Pražanů. Nahradit by je měli zejména útočník Marek Červenka a záložník David Breda. Posledním příchozím pak je brankář Michal Reichl, který do Dukly přišel z prvoligového Hradce Králové na hostování.

Dukla prozatím odehrála v jarní části jen dvě utkání. ze kterých vytěžila dva body po remízách s Chrudimí (1:1) a Táborskem (0:0). Tým trenéra Pilného se aktuálně pohybuje na sedmém místě tabulky, se ztrátou tří bodů na šestou Opavu. Zítra se tedy bude jednat o přímý souboj sousedů v tabulce. Zápas bude o to pikantnější, že se v dresu hostů představí bývalý opavský obránce, Jiří Kulhánek, který v Opavě strávil jednu prvoligovou sezonu. Po odchodech Fábryho a Faleye, zůstává aktuálně nejlepším střelcem Dukly Lukáš Buchvaldek se čtyřmi přesnými zásahy. Se třemi brankami pak je za ním nově příchozí Marek Červenka a David Kozel.

„Čeká nás nepříjemný soupeř, který jednoznačně má svou kvalitu. Na podzim jsme navíc s Duklou na Julisce prohráli 3:1, takže jim určitě máme co vracet. My každopádně jdeme utkání zvládnout a chceme Dukle vrátili podzimní porážku. Navíc chceme doma potvrdit bod z Chrudimi, tak aby pro nás měl nějakou přidanou hodnotu,” uvedl na adresu dnešního soupeře trenér Roman West.


sdílet