West: Nakopla nás úvodní branka po krásné akci Pikula s Ratajem

25. 3. 2022
Filip Labuda

Opava – Po výborném prvním poločase berou opavští berou své druhé letošní vítězství. Utkání zhodnotil trenér opavských, Roman West.

„Řekl bych, že jsme do zápasu nevstoupili úplně podle našich představ. Rozjezd byl pomalejší, než bych si představoval. Dukla přijela velmi dobře připravená a projevovala se velmi dobrou a rychlou kombinací. Hned v úvodu navíc měla možnost skóre otevřít. Postupem času jsme se do zápasu dostávali, ale z naší strany mi chyběla větší drzost, agresivita a odvaha při presingu. Rozehrávku Dukly jsme zezačátku napadali v malém počtu hráčů, a proto měla Dukla klid v rozehrávce. Až po břevnu Tomáše Rataje jsme se "jakoby" probudili a začali jsme chodit nahoru ve větším počtu hráčů a vytvářeli jsme tlak na rozehrávající hráče. Rozhodně nás nakopla úvodní branka po krásné akci Pikula s Ratajem. Čím dál tím více jsme v napadání byli důslednější a dělali jsme to soupeřovi těžší. Celé toto snažení bylo odměněno druhým gólem, když opět Bartosz Pikul adresoval míč, tentokrát na Jirku Janoščína, který to hlavou uklidil. Našim plánem do druhého poločasu bylo být stoprocentní směrem do obrany, ale být stále nebezpeční. Proto jsme oživovali střídáními, ale mrzí mě, že jsme naše další šance nevyužili. Máme aktuálně sedm bodů v řadě, což se samozřejmě cení. Třešničkou pak jsou tři čistá konta naší obrany v řadě,“ začal své povídání trenér opavských, Roman West.

„Od třicáté minuty se to už blížilo mým ideálním představám o zápase. Soupeře jsme k ničemu nepustili a byli jsme velmi aktivní. Obranu Dukly jsme při rozehrávce tlačili do dlouhých nákopů, což samozřejmě tak ofenzivnímu a kombinačně vyspělému mužstvu příliš nevonělo. Naše obranná řada pak neměla problém tyto balóny v klidu sbírat. Pořád mi ovšem chybí kvalitnější finální a před finální fáze,“ uzavřel své hodnocení domácí trenér.


sdílet