Janoščín: Dát gól byl skvělý pocit

26. 3. 2022
Redakce | FOTO: Petr Widenka

Opava – V zápase S Duklou se prosadil také Jiří Janoščín, pro kterého to byl premiérová ligová trefa ve žlutomodrém dresu.

„Konečně jsme hráli proti soupeři, jehož styl hry nám nesmírně vyhovoval. Se vším respektem k ostatním, ale tím, že Dukla nebránila v hlubokém bloku a snažila se o kombinační fotbal, se nám hrálo lépe. Těžili jsme z dobré mezihry a odvahy při rozehrávce, ze které pak plynuly nějaké šance a také gól Tomáše Rataje. Na konci poločasu nám pak pomohl rohový kop, ze kterého jsme se dokázali prosadit podruhé,“ začal své hodnocení opavský obránce Jiří Janoščín.

„Dát ligový gól byl skvělý pocit. Upřímně si už ani nepamatuji, jaký to byl pocit, když jsem dal gól naposledy. To bylo ještě v třineckém dresu dva roky zpátky, to vypovídá o tom, že jsem víc než sváteční střelec. Za branku jsem nesmírně rád. Když tým vyhraje a člověk k tomu sám přispěje gólem, tak je to to nejlepší, co se může stát,“ okomentoval svůj gól Jiří Janoščín.

„Jsem nesmírně rád, že držíme soupeře daleko od naší brány a nepouštíme je do střel. Před tímto zápasem jsme měli snad jen dvě střely na naši bránu. Takovou zarputilost směrem do defenzivy jsem nikdy předtím ve své kariéře nezažil. Musím smeknout před všema klukama,“ zhodnotil defenzivní činnost opavský obránce.

„Součinnost směrem dozadu je skvělá, s Honzou Žídkem mám pocit, že spolu hrajeme od mala. On je ten, co mluví a já se tak můžu více soustředit na hru. Tuhle roli zvládá strašně dlouho, pamatuji si, že tak stejně hrával, když jsme nastupovali proti sobě jako soupeři. To jsou asi ty klíčové věci proč se nám teď daří. Celý tým funguje skvěle v obranné fázi, a proto jsme už tři zápasy v řadě neinkasovali,“ pokračoval v hodnocení Janoščín.

„Příští pátek máme doma Jihlavu. Máme tu svůj hrad, ve kterého nechceme ztrácet žádné body. Každopádně pořád prostě funguje to otřepané klišé, že jdeme zápas od zápasu. Cílem kabiny pořád zůstává držet se co nejvýše u barážových příček,“ uzavřel své hodnocení Jiří Janoščín.


sdílet