Dorostům se o víkendu nedařilo

29. 3. 2022
Redakce | FOTO: FK Mladá Boleslav

Opava – V rámci 18. kola Celostátní dorostenecké ligy, zajížděly naše dorosty o minulém víkendu k utkáním na půdu Mladé Boleslavi. U18 a U16 se pak v rámci moravskoslezské ligy dorostu utkaly se stejně starými výběry olomoucké Sigmy.

FK Mladá Boleslav U19 – SFC Opava U19 2:0 (0:0)

Branky:Strnad, Král
ŽK:Vostřel – Chládek, Dodek, Segeťa

Mladá Boleslav:Číž, Barbořík, Lukáš, Číž, Brázda, Řezníček, Hellebrand, Uhlíř (63. Zbranek), Koňařík, Zapletal, Pastyřík (56. Jakeš)
Opava:Schönwalder, Ceniga (72. Stříbný), Jaroszek, Pejša, Chládek, Dodek, Segeťa, Zavadil (67. Petzuch), Šeba, Cempírek, Němec

„Utkání v Mladé Boleslavi mělo celkově podprůměrnou kvalitu od obou týmů. Do prvního inkasovaného gólu v 73.minutě jsme byli lepším týmem a vypracovali si celkem tři velké brankové příležitosti. Soupeře jsme naopak nepustili, kromě jedné střely z větší vzdálenosti, do žádné šance. Možnost bodovat v tomto zápase byla velká, bohužel, pokud se nezlepšíme v zakončení, tak těžko budeme úspěšní. Od inkasované branky jsme se snažili, i změnou rozestavení, zareagovat na nepříznivý vývoj, ale po druhé brance do naší sítě z rohového kopu bylo rozhodnuto," zhodnotil utkání trenér U19 Josef Dvorník.

FK Mladá Boleslav U17 – SFC Opava U17 3:1 (0:1)

Branky:Oláh, Hlavas, Kolář – Honeš
ŽK:Blažek, Kasáček, Černý – Cileček, Honeš

Mladá Boleslav:Zaplatílek, Blažek, Oláh (71. Černý), Kasáček (63. Havlas), Straka, Lener, Pastyřík, Naďo, Pavlíček, Trajkovski (46. Kolář), Bobek
Opava:Souček, Cileček, Buchta, Stareček, Wehowský, Sedláček, Šrek (60. Lazecký), Honeš, Nováček, Géryk, Panyla (74. Vyležík)

„Do utkání s Mladou Boleslavi jsme nastoupili celkem bez pěti stabilních hráčů, které trápí viróza nebo zranění. I s nekompletním kádrem jsem věřil, že máme na to, abychom uspěli. Bohužel po slibném první poločase, po kterém jsme vedli 0:1, přišla naše pasivita, kterou Boleslav dokázala potrestat a nakonec vyhrát. Potvrdilo se, že můžeme být konkurenceschopní, pokud budeme v plné síle. V opačném případě nemáme aktuálně šanci konkurovat ani podprůměrným týmům v soutěži. Při vší úctě k Boleslavi, tak prohrát s takovým soupeřem, vyžadovalo z naší strany velkou kvalitu," uvedl trenér U17 Tomáš Mrázek.

SFC Opava U18 – SK Sigma Olomouc U18 0:6 (0:2)

Branky:2x Drábek, 2x Zelinka, Vaněk, Slatinský
ŽK:Petzuch, Barták – Seehof

Opava:Thimel, Hluchník, Věntus 56. (Sotorník), Blažej (46. Boček), Stříbný, Petzuch, Barták, Strážnický (67. Ježek), Grulich (19. Kavan), Montag (67. Winkler), Groda
Olomouc:Vajda, Josefčuk (46. Řezníček), Zelinka, Zbožínek, Seehof (63. Drábek), Slatinský, Stašák, Skalský (46. Šembera), Nízký, Janyška, Vaněk (75. Nový)

„Dnešní utkání proti Sigmě mělo bohužel jednoznačný průběh a výsledek pro našeho soupeře. Hned od začátku utkání byla Olomouc lepší ve všech aspektech. Soubojovější, aktivnější, rychlejší, odvážnější prostě celkově fotbalovější. Kdyby soupeř vedl po prvních patnácti minutách 3:0, nikdo by se nemohl divit. Přesto, že jsme všechny tyto šance přečkali, tak první poločas jsme prohráli 2:0 a to opět po vlastních individuálních chybách, které nás neustále srážejí níž a níž. Ve druhém poločase již přišla z naší strany křeč a rezignovanost. Soupeř si s námi "dělal co chtěl" a postupně přidával další a další góly. Bohužel nám tento zápas ukázal realitu a my tvrdě narazili. Není možné, že za Sigmu nastoupí o 2 nebo 3 roky mladší hráč a i přesto nejsme schopni se mu vyrovnat. V týdnu si musíme sednout, vše si vyříkat a ponaučit se z toho, tak aby se to již neopakovalo," zhodnotil utkání trenér U18 David Drexler.

SFC Opava U16 – SK Sigma Olomouc U16 1:4 (1:2)

Branky:Vladař – Lorenc, 2x Györe, Nový
ŽK:Baar – Macháček, Kolařík

Opava:Martinák, Hendrych (62. Dědík), Patyk (46. Winkler), Hejhal, Galík, Baar (80. Tomíček), Hendrych (78. Andrle), Blahut, Endrych, Pecník (80. Zacpal), Vladař
Olomouc:Berka, Holec, Györe, Kolařík, Dúcký, Judas, Macharáček, Miler (62. Nový), Zahradníček (33. Oříšek), Lašák (73. Foldyna), Lorenc (58. Drábek)


sdílet