Ve druhém domácím zápase po sobě přivítáme Jihlavu

31. 3. 2022
Redakce

Opava – Druhý pátek po sobě budou opavští fotbalisté na domácím stadionu bojovat o ligové body. Po úspěšném představení s pražskou Duklou, jim soupeřem tentokrát budou fotbalisté jihlavské Vysočiny.

Opava vstoupila do druhé poloviny sezony obstojně, když ze svých čtyř utkání prohrála jen to první v Drnovicích, kde se střetla s Vyškovem. V domácím prostředí oba své dosavadní zápasy vyhrála, když třinecké fotbalisty porazila 3:0 a pražskou Duklu 2:0. Ve třech posledních zápasech pak opavská obrana neinkasovala ani jeden gól. Střelecky se navíc probudil Tomáš Rataj, který se prosadil v obou domácích utkáních.

Tým trenéra Kameníka má odlišné starosti. Vysočina se aktuálně pohybuje na 12. místě tabulky, když ze tří dosavadních jarních utkání zvítězila jen v domácím utkání s Ústím nad Labem (3:0). Další dvě utkání, s Brnem (0:3) i Vlašimí (1:3), prohrála.

Kádr jihlavských prošel v přestávce drobnou obměnou, když na Vysočinu zavítali hned čtyři noví hráči. Na hostování z Bohemians Praha přišel jednadvacetiletý Lukáš Musil. Obranné řady pak vyztužili tuniský záložník Tijani Belaid a Slovák Dávid Krčík, který je zde na hostování z Liptovského Mikuláše. Tijani Belaid není ve svých čtyřiatřiceti letech neznámou tváří pro české diváky, když v letech 2007-2010 oblékal dres pražské Slavie, se kterou se stal mistrem v letech 2007 a 2008. Mimo jiné působil také v Interu Milán, PSV Eindhovenu nebo v Unionu Berlín. Z Ústí nad Labem se pak k týmu připojil obránce Matyáš Písačka.

Aktuálně mají Jihlavští problém se střílení gólů, když s 16 vstřelenými brankami jsou druzí nejhorší z celé ligy. Horší v této statistice je pouze Viktoria Žižkov, která má ještě o gól méně. Střeleckou nepohodu dokazuje také fakt, že nejlepšími střelci týmu jsou obránci. Tím vůbec nejlepším střelcem je s pěti góly Filip Vedral. Se třemi góly ve dvou zápasech se stal druhým nejlepším střelcem týmu nově příchozí Dávid Krčík.

„Dnes nás čeká těžký soupeř. V Jihlavě jsme sice na podzim zvítězili, ale domácí byli velice kvalitním soupeřem. Je to velmi mladý a běhavý mančaft, který nic nevypustí, takže nás určitě nečeká nic jednoduchého. V zápase s Duklou vytvořili fanoušci výbornou atmosféru a nám se navíc povedlo předvést kvalitní výkon s těžkým soupeřem. Já pevně věřím, že na tento zápas a samozřejmě také na výhru nad Třincem navážeme i dnes a všechny body zůstanou v Opavě,” uvedl na adresu Jihlavy trenér Roman West.

Vstupenky na Jihlavu pořídíte přes Ticketportal zde!

Oba soupeři se spolu již utkali v rámci 7. kola F:NL, když Slezané na Vysočině získali tři body po výhře 2:0. Střelecky se v tomto zápase prosadil Josef Celba a vlastním gólem otevřel skóre Vlček.

Utkání mezi Slezským FC a Vysočinou Jihlava má svůj výkop naplánován na pátek 1. dubna 2022 v 18:00 na stadionu v Městských sadech.


sdílet