Slezský FC od léta posílí Libor Kozák a Václav Jurečka

1. 4. 2022
Redakce

Opava – Reprezentační útočníci míří do Opavy!

O návštěvě Libora Kozáka na zápase s pražskou Duklou jsme vás již informovali, dokonce jsme vám poskytli krátký rozhovor, ve kterém se sám Libor zmínil o možnosti návratu zpátky domů. Zatajili jsme vám však velmi podstatný detail. Jeho návrat je totiž písní současných dní, přesněji písní dní letních. Libor se totiž s klubem dohodnul na dvouleté smlouvě. Urostlý útočník, který mimo jiné působil v Laziu Řím nebo Aston Ville tak v létě posílí kádr SFC.

„Libor je velmi zkušený a světovým fotbalem prověřený útočník. Věřím, že jeho kvalita a práce v tréninku bude mít vliv nejen na celkovou hru, ale také bude hrát klíčovou roli ve vývoji našich mladých nadějí. Jsem velmi šťastný, že se stane součástí kabiny a týmu. Na spolupráci se velice těším,“ vyjádřil se trenér Roman West k tomuto přestupu. Ve svém komentáři dodal: „Vzhůru k výškám!“

Druhou posilou, která v létě přibude do opavské kabiny, je odchovanec Václav Jurečka. Čerstvý reprezentant a současně hráč prvoligového Slovácka ve svém klubu smlouvu neprodloužil. Vyrojilo se mnoho debat, proč tomu tak je, a kam by měl po sezoně zamířit. Ve hře byly přední týmy poslké Ekstraklasy i české FORTUNA:LIGY, tímto ale veškeré spekulace končí. Václav se vrací domů, do Opavy. S klubem se dohodnul na dvouleté smlouvě.

„Na Vaška se moc těším. Ve Slovácku prokazuje skvělý čich na góly a disponuje výborným výběrem místa a pohybem. V práci ve finální části hřiště je jedním z nejlepších u nás. Naši mladí útočníci, Tomáš s Denisem, se od něj mohou mnoho naučit. Opava žije budoucností!“, okomentoval jeho příchod Roman West.

sdílet