West: Obrovsky si cením další nuly. Celá obrana dnes fungovala skvěle

1. 4. 2022
Redakce

Opava – Po brance Tomáše Rataje si opavští připisují třetí domácí výhru v řadě. Jako bonus je opět čisté konto. Zápas zhodnotil trenér Slezského FC Opava, Roman West.

„Chtěl bych poděkovat všem, kteří ráno pracovali na odklízení sněhu a díky kterým se dnešní zápas mohl uskutečnit. Zapojilo se vedení, členové realizačního týmu, mládežničtí trenéři, správci i zapojili se dokonce i ukrajinští uprchlíci, kteří jsou ubytování na parkhotelu. Těm všem patří velký dík! Na to, jak hřiště ráno vypadalo, tak bylo opravdu v top stavu, správně mokré. Zkrátka perfektně nachystané,“ vyjádřil se ke sněhové kalamitě opavský trenér.

„K samotnému zápasu se sluší říct, že Jihlava předvedla velmi dobrý a kvalitní výkon, což jsem svým způsobem i očekával. Působili velmi dobře fotbalově a kombinačně a jednoznačně to byl na jaře zatím nejlepší soupeř, proti kterému jsme nastoupili,“ začal své hodnocení Roman West.

„Obrovsky si cením další nuly. Celá obrana dnes fungovala skvěle. Jihlavští zahrávali nespočet rohů a standartních situací, takže z tohohle pohledu je tato nula velmi cenná. Dneska mužstvo ukázalo, že může být velké, když se dokázalo dostat přes ne úplně povedený výkon, i díky šťastné trefě, až ke třem bodům. I to je umění. Škoda zejména šancí ve druhém poločase, které jsme nedokázali zakončit gólově. Kramář se Ščudlou měli brejk do otevřené obrany a Šcudla po centru Celby ještě tutovku na malém vápně, kterou bohužel nevyužil. Kdybychom dokázali odskočit, tak by ten závěr byl rozhodně klidnější a Jihlava by nezískala pocit, že je stále na dosah bodovému zisku. Stále je tak na čem pracovat,“ pokračoval Roman West.

„Ve druhém poločase jsme nebyli tak aktivní, jak bychom si představovali, proto jsme chtěli už v 60. minutě střídat, abychom ten tým nějakým způsobem probudili. V ten samý moment ale Tomáš Rataj skóroval, takže se naše plány trošku posunuly. Do té doby vypadala Jihlava, že se zvedá a začíná být čím dál tím lepší. Jsem rád, že jsme to odbránili,“ uvedl opavský trenér.

„Co se týče Tomáše Rataje, tak ten se po svém návratu z Norska chvíli hledal, moc tam nehrál a spíše jen trénoval. U nás absolvoval zimní přípravu, která mu pomohla a po prvním kole dostal důvěru v zápase s Třincem. Naši důvěru nám splácí výborně, když ve čtyřech zápasech vstřelil třemi góly, když se trefil ve všech domácích utkáních. Tomášovi jsem sám v poločase říkal, že zápas rozhodne, což se potvrdilo. Roste v něm velký útočník, a přitom je to stále dorostenec. Je pokorný a stále se chce zlepšovat. Neskutečně vyspěl a dnešní výborný výkon je toho důkazem. Když takhle bude pracovat dál, tak má před sebou velkou budoucnost,“ ukončil své hodnocení trenér Opavy, Roman West.


sdílet