Digaňa: Kluci odvádí výbornou práci směrem do defenzivy

2. 4. 2022
Redakce

Opava – Tomáš Digaňa vévodí brankářským statistikám FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Dnes si po výhře 1:0 nad Jihlavou připsal čtvrtou nulu v řadě.

„Jsem moc rád, že jsme to zvládli. Věděli jsme, že zápas může být dlouho 0:0 a připravovali jsme se na to. Víme, jaké tréninky máme za sebou a věřili jsme si, že to zvládneme dovést do vítězného konce. To, že jsem vychytal čtyři čistá konta v řadě není o mně, ale v prvé řadě o klucích přede mnou, kteří odvádí výbornou práci do defenzivy, což se odráží i na našich výsledcích. Poslední takovou sérii si pamatuji z konce podzimní části, kdy jsme měli také myslím tři nebo čtyři zápasy šňůru s nulou, takže jsem rád, že se to opakuje a věřím, že v tom budeme pokračovat,“ začal své hodnocení Tomáš Digaňa.

„Byli jsme připravení na jejich kombinační hru a silné standartní situace, takže jsme se snažili minimalizovat fauly, aby těch situací bylo co nejméně. Věděli jsme, že budou hrát kombinační fotbal, konec konců ho hráli i doma, kde jsme také relativně šťastnými góly došli ke třem bodům,“ pokračoval opavský brankář.

„Po zápase s Vyškovem, jsme se i s trenéry bavili, že je lepší dostat facku teď, než další zápasy prohrávat o gól. Hrajeme stále stejně a s výjimkou Vyškova nám to funguje. Navíc se po zranění vrátil Honza Žídek, který je opavskou legendou a vede si tu obrannou čtyřku. Je pro nás všechny motivací a vzhlížíme k němu. Je super s ním nastupovat,“ uvedl Tomáš Digaňa po vyhraném zápase.

„V posledních zápasech nemám mnoho práce, kluci přede mnou předvádí výbornou práci. Možná bych byl raději, kdybych si i více zachytal. Dneska sice Jihlava měla zajímavé střelecké pozice, ale nejsem si vědom, jestli nějaká střela šla přímo na bránu. Kluci opět výborně blokovali, takže velké díky patří zejména jim. Také bych chtěl poděkovat všem, kteří se zasloužili o to, že jsme mohli utkání odehrát. Když jsem se včera ráno podíval z okna a viděl ten sníh, tak jsem si říkal, zda se vůbec bude hrát. Všichni odvedli kus práce a hřiště bylo v perfektním stavu, v tomhle ohledu si nemůžeme na nic stěžovat," ukončil své hodnocení opavský brankář Tomáš Digaňa.


sdílet