Samuel Šigut: Dostat se do reprezentace byl skvělý pocit

7. 4. 2022
Redakce

Opava – Do nominace české reprezentace U20 pro poslední dva zápasy Elitní ligy UEFA, se dostal opavský záložník Samuel Šigut, který si tak vyzkoušel konfrontaci s Portugalskem v Lisabonu a následně také s Polskem ve Frýdku-Místku.

Samueli, nejprve samozřejmě gratulace k nominaci. Jednalo se o tvůj první reprezentační sraz nebo už si nějaký absolvoval v mladších kategoriích?

Ne ne, nikdy jsem v nominaci reprezentace nebyl, takže toto byly moje úplně první zkušenosti s reprezentací. Nebyl jsem předtím nikdy ani mezi náhradníky, takže o to víc to těší. Jsem za tuhle šanci velice rád.

Jaký to byl pocit byl součástí reprezentačního výběru? Jaké byly tréninky a co servis a lidi okolo týmu?

Pocit to byl skvělý. Dostat se do reprezentace, to se přece jenom nestává každý den. Co se tréninků týče, tak ty se moc nelišily od toho, na co jsme zvyklí v Opavě. Každopádně musím říct, že servis byl zatím na té nejvyšší úrovni jakou jsem dosud zažil. Lidi okolo týmu se starali, aby nám nic nechybělo a měli vždy připravené vše, co bychom mohli potřebovat.

Tím že to byl pro tebe první sraz, tak znal si některé kluky, se kterými si se na srazu potkal?

Jo, pár kluků jsem osobně znal. Například Petra Jaroně z Baníku, se kterým jsem dokonce chodil i do stejné školy. Některé další kluky pak znám z druhé ligy, kde jsme na sebe již narazili.

Jaké to bylo, zahrát si proti Portugalsku nebo Polsku? V obou zápasech si nastoupil v základní sestavě, tak jak si se cítil? Přece jenom to jsou jiné fotbalové národy.

Musím přiznat, že jsem nečekal, že bych mohl již proti Portugalsku nastoupit v základní sestavě. O to víc jsem byl rád, když mi to trenéři před utkáním sdělili. Jak stadion, tak také hřiště byly v Portugalsku na vysoké úrovni, takže jsem rád, že jsem dostal možnost si tam zahrát a nasbírat nějaké mezinárodní zkušenosti. Ve Frýdku, kde jsme hráli proti Polsku, jsem pak měl celou svou rodinu a kamarády, takže jsem se na ten zápas těšil ještě o něco víc a jsem rád, že jsem v něm znovu dostal šanci. Premiéru v reprezentaci jsem si každopádně užil a doufám, že jsem trenéry nezklamal a zároveň také dobře reprezentoval náš klub.

Je to pro tebe tak trochu splněný sen, že si měl možnost zahrát si za reprezentaci?

Já si myslím, že pro většinu kluků, včetně mě, kteří hrají fotbal, nebo i pro ty, kteří s ním teprve začínají, tak jedním ze snů je si zahrát v reprezentačním dresu a slyšet při nástupu českou hymnu. Já jsem rád, že toto se mi povedlo a beru to tedy jako jeden ze splněných snů. Zároveň věřím, že ten pocit zažiju ještě i v budoucnu.


sdílet