Po třech domácích výhrách v řadě míří Slezský FC na půdu Táborska

7. 4. 2022
Redakce

Opava – Po třech vítězně zvládnutých utkáních v řadě, se opavští fotbalisté, v rámci 22. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, vydají na půdu Táborska, kde se Slezané pokusí přetavit skvělou formu a výsledky v další jarní body.

Opava si na jaře zatím počítá velmi dobře, když ze svých pěti odehraných zápasů získala celkem 10 bodů. Opavská obrana navíc po vyškovské lekci, z prvního jarního kola, funguje znamenitě a již čtyři zápasy neinkasovala. Na jaře se pak do střeleckých kopaček obul opavský útočník Tomáš Rataj, který ve čtyřech utkání, do kterých nastoupil, vsítil tři branky. Tým Romana Westa se tak díky dobrým výkonům aktuálně nachází na čtvrtém místě F:NL.

To v Táborsku mají opačné problémy. Vstup do jarní části fotbalistům z Tábora nevyšel podle představ a z prvních čtyř zápasů zapsali jen dva body za dvě remízy. Jednu z remíz však zaznamenali ve svém dosud jediném domácím zápase, a to s MFK Vyškov (1:1). Venkovní zápasy s Třincem (1:3) a Vlašimí (1:2) se pak táborským nevyvedly. V průběhu týdne nicméně zvládli zápas s rezervou pražské Sparty, když ji na domácím hřišti porazili 1:0. Díky této výhře se posunuli na aktuálně 9. místo s 27 body.

Tým lotyšského trenéra Golubevse v zimní pauze mohutně posiloval, když tým doplnilo celkem 13 hráčů, z toho hned pětice hráčů přišla formou hostování z prvoligových týmů. Nejvýraznější posilou je bezesporu Michal Bezpalec, který přišel jako volný hráč z týmu Bruk-Bet Termalica Nieciecza, hrající polskou Ekstraklasu. Tým posílila i řada interancionálů, jako brazilský útočník Yuri, Kypřan Christoforos Tsolakis, gruzínský útočník Luka Robakidze, lotyšský záložník Kristaps Liepa nebo slovinský forward Kevin Žižek.

Nejlepším střelcem Táborska je Nigerijec Muhamed Tijany, který je v Táborsku na hostování z Baníku Oatrava (5 branek) a Jakub Matoušek, který pro změnu hostuje z Českých Budějovic (4 branky).


sdílet