U13 se zúčastnila Minirepubliky v Čelákovicích

8. 4. 2022
Redakce

Opava – Ve středu ráno odcestovala kategorie U13 na Minirepubliku do Čelákovic u Prahy, kde jí postupně čekaly zápasy se Spartakem Trnava, Duklou Praha, Hodonínem a Bohemias Praha. S každým soupeřem sehráli 35 minut na velké hřiště ve formátu 10+1, který si od zimy již postupně zkouší, a který kluky čeká od léta i v soutěži MSŽL U14.

„V prvním utkání s Trnavou jsme měli zpočátku problémy s přesností hry, kdy jsme si zvykali na odskok míče na přírodní trávě, na které jsme byli poprvé po několika měsících. S postupem času jsme se však stále více dostávali do hry a nakonec jsme zaslouženě vyrovnali na konečných 2:2," začal hodnocení trenér U13 Dominik Havlík.

„Ve druhém utkání nás čekala Dukla Praha, se kterou jsme sehráli vyrovnaný zápas. Oba týmy se snažily prosadit vlastní aktivní hrou. Zejména v první polovině zápasu jsme byli silní na míči, nicméně o větší počet příležitostí nás připravilo ofsajdové postavení, do kterého jsme se dostávali především díky špatnému načasování přihrávky na nabíhajícího hráče. Musím sportovně uznat, že do několika slibných situací se v průběhu hry dostal i soupeř, my však byli tentokrát o gól šťastnější a nakonec vyhráli 2:1," pokračoval Dominik Havlík.

„Ve třetím zápase s Hodonínem jsme byli jasně lepší, měli jsme spoustu šancí, soupeře jsme několikrát doslova zamkli na vlastní půlce, a přesto se nám nepodařilo skórovat. Naopak jsme v průběhu hry jeden gól dostali a prohráli 0:1. V posledním čtvrtém zápase nás pak čekali Bohemians Praha. Soupeře jsme od začátku přehrávali, brzy jsme se dostali do vedení a o výraznější výsledek nás připravilo zahazování šancí, kterých jsme si vytvořili opravu hodně. Celý turnaj z našeho pohledu nakonec uzavřel nádherným gólem Denis Mučka, který výstavní střelou stanovil skóre zápasu na 2:0," uvedl Havlík.

„Celkově hodnotíme turnaj jako velmi přínosný. Zahráli jsme si proti kvalitním týmům, dokázali se prosadit vlastní odvážnou hrou a znovu si ověřili, v jakých činnostech jsme silní a úspěšní, a kde naopak musíme přidat. Klukům patří pochvala za celý náročný den. Poděkování patří také rodičům za veškerou podporu, mimo jiné i v místě dějiště," zakončil hodnocení Dominik Havlík.

Výsledky a střelci:
SFC - Spartak Trnava 2:2 (Harazim, Barteska)
SFC - Dukla 2:1 (Barteska, Foltýn)
SFC - Hodonín 0:1
SFC - Bohemians Praha 2:0 (Ševčík, Mučka)


sdílet