Kategorie U18 a U16 si poradily s Porubou. Ligové dorosty padly v Brně.

12. 4. 2022
Redakce

Opava – Ligové dorosty se po odloženém domácím utkání s Plzní vydaly již v pátek do Brna, kde se utkaly s domácí Zbrojovkou Brno. Ani jeden z týmů si však body nepřivezl. Osmnáctka a šestnáctka se naopak představily na domácí půdě, na které se utkaly s týmy Poruby a z obou těchto duelů vyšly vítězně.

FC Zbrojovka Brno U19 - SFC Opava U19 3:1

Branky: 31. Pavlík, 61. Adamec, 65. Černý - 48. Šeba. Rozhodčí: Raplík - Bělák, Malimánek. Žluté karty: 50. Vojtíšek - 63. Chládek.

Brno: Mi. Hložánek - Vit (25. Vojtíšek), Pragr, Černý, Adamec, Vantuch (81. Darebník), Šlapanský, Pavlík (46. Ryšavý), Strnad (71. Vavřina), Holásek, Kopr (46. Kocůrek).

Opava: Schönwalder - Ceniga (68. Manderla), Jaroszek, Pejša, Chládek, Dodek (68. Vala), Šeba, Hendrych, Cempírek, Blatný (78. Groda), Němec (71. Stříbrný).

„V prvních deseti minutách jsme přežili několik nebezpečných standardních situací soupeře. Nasledne se nám podařilo si vytvořit minimálně tři jasné gólové příležitosti, ze kterých jsme však bohužel vyšli naprázdno. Po půl hodině hry tak přišel trest, kdy dlouhý balón za obranu a nedostoupení útočícího hráče před vápnem, skončil míč po střele k tyči v siti. Do druhé půle jsme vstoupili aktivne a byli jsme odměněni. Po presingové situaci a zisku míče u vápna soupeře se střelou do protisměru prosadil Šeba. Zlomové momenty utkání přišly mezi 61. a 65. minutou, nejprve jsme inkasovali po nádherně zahraném přímém kopu a druhý po špatně dohrané situaci v našem vápně. Po těchto gólech pak již bylo po zápase. Jednoznačně nám dnes chyběla kvalita v zakončení. Misto toho aby poločas byl 2:0 pro nás a zápas se odvíjel úplně jinak , tak prohráváme 1:0 a opět honíme výsledek. Ve druhém poločase se pak gólem vrátíme do hry, ale nakonec to bohužel nedokážeme přenést do bodoveho zisku,” zhodnotil utkání asistent trenéra U19.

FC Zbrojovka Brno U17 - SFC Opava U17 7:0

Branky: 44. a 48. Martínez, 26. Pantok, 34. Kopr, 71. Hříba, 72. Sznapka, 83. Osvald. Rozhodčí: Bělák - Raplík, Malimánek. Žlutá karta: 53. Šrek (OPA).

Brno: Štěpánek - Martínez (71. Sznapka), Čejka, Kučera, Toman, Kopr (63. Hříba), Ma. Hložánek (55. Pustina), Osvald, Kříž, Pantok, Moll.

Opava: Souček - Cileček (46. Nováček), Buchta, Kubát, Wehowský, Sedláček, Kokeš (34. Šrek), Géryk (49. Honeš), Endrych (58. Vyležík), Ligač, Panyla.

„Utkání se mi hodnotí velmi těžce, protože to bylo asi nejhorší utkání pod mým vedením za téměř dva roky. Absolutně odfláknuté utkání, bez bojovnosti, nasazení, osobní odpovědnosti. Musím říct, že po dlouhé době jsem se styděl za výkon, který jsme předvedli. Jednoznačně se ukazuje, že nám neskutečně chybí hráči jako Jožka Blatný, který byl posunutý do U19 a Vojta Hranoš, který je zraněný. To jsou lídři, kteří pro vítězství udělají vše. Někteří kluci si bohužel neuvědomují, že možná hrají celostátní dorosteneckou ligu naposledy. Nicméně hlavu nevěšíme, chyby si vyhodnotíme a budeme se snažit se z nich poučit. Doufám, že se to projeví hned ve čtvrtek, kdy hrajeme s nejlepším mančaftem v soutěži Slávií Praha,” uvedl trenér U17 Tomáš Mrázek.

SFC Opava U18 - 1. FC Poruba U19 1:0

Branky: Groda. Žluté karty: 41. Boček - 28. Novotný, 33. Volný

Opava: Vltavský - Kaluža (76. Grulich), Věntus, Murín, Sotorník, Boček, Petzuch (46. Zavadil), Segeťa (76. Strážnický), Sochor, Barták (88. Hluchník), Groda (86. Montag)

Poruba: Chelmecký - Novotný, Mlečko, Dostalík (23. Fula), Máša, Maršál, Kalay (85. Lyčka), Tannert, Káňa, Volný (83. Kantor), Biedermann (83. Seman)

„V domácím utkání proti Porubě jsme chtěli navázat na dobrý bodový zisk z Brna, což se nám nakonec povedlo a v zápase jsme zvitezili 1:0. První poločas byl podle mého názoru více či méně vyrovnaný. Obě mužstva měla několik náznaků zakončení a o něco živěji vypadala od začátku Poruba. Po dobře sehraném rychlém protiútoku jsme nicméně šli po centru Bartáka, kdy se prosadil Groda, do vedení. Ještě v prvním poločase jsme mohli svůj náskok navýšit, ale bohužel pro nás neproměnil Barták pokutový kop. Ve druhém poločase, musím uznat, že byl soupeř lepším týmem. Připadalo mi, že jsme trošku odešli fyzicky. Poruba měla celou řadu standardních situací, nicméně žádnou z nich nedokázala proměnit. Jedinou jejich velkou příležitost jim vychytal opět dobře chytající Vltavský. Jsem rád, že jsme dokázali toto utkání zvládnout a připsali si důležitou výhru, kterou si kluci zasloužili. Konečně se i na nás usmálo štěstí a zvládli jsme to! Doufám, že v tomto trendu budeme pokračovat a půjdeme tomu naproti, protože samo se to určitě neudělá,” zhodnotil utkání trenér U18 David Drexler.

SFC Opava U16 - 1. FC Poruba U17 10:0

Branky: 4x Winkler, 2x Vyležík, Baar, Géryk, Endrych, Andrle.

Opava: Kašný (66. Martinák) - Hendrych, Baar, Blahut, Galík, Géryk (46. Andrle), Hendrych, Honeš, Endrych, Winkler, Vyležík (46. Patyk)

Poruba: Kostka (46. Koral) - Jašek, Hradil (46. Kapičák), Seman, Sadílek, Mencarini, Juřeník, Fiala (71. Čečotka), Skála, Kantor, Kostelecký.

„Do utkání jsme nastoupili ve slepené sestavě, jelikož aktuálně máme v týmu velký počet nemocných a zraněných. Museli jsme si tak pomoci některými kluky z U17, kterým bych chtěl poděkovat, že i přes svůj náročný víkendový program nám přišli pomoct. Obecně musíme kluky pochválit, protože splnili všechny věci, které jsme si před zápasem řekli - dát rychlý gól, kontrolovat a bavit se hrou. V utkání bylo k vidění spoustu krásných akcí a gólů, ale také spousta šancí, které gólem měly skončit. Teď musíme doufat, že se nám vrátí chybějící hráči a budeme moci dále plnohodnotně pracovat,” uvedl asistent trenéra David Sedlář.


sdílet