Důležitý zápas v boji o baráž je tady, Slezský FC jede do Líšně

15. 4. 2022
Redakce

Opava – Slezský FC je na jaře velmi dobře fungující stroj, když v šesti zápasech po sobě dokázal bodovat. Potvrdí tuto formu i v Líšni? Zápas 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je na programu v sobotu 16. dubna 2022, od 17 hodin.

Slezané drží šestizápasovou sérii bez porážky a doma jsou navíc stoprocentní. Poslední dva zápasy ale nebyly vůbec snadné, když v obou případech, jak v Táborsku, tak doma s Prostějovem prohrávala Opava relativně brzo 0:1. V obou případech však dokázala najít odpověď a to shodně, z přímého kopu, které zahrávali Darmovzal a Helešic. Svěřenci Romana Westa se netají tím, že zápas od zápasu se jim zvedá sebevědomí a hlásí se k jednomu cíli. Tím je baráž o první ligu, na kterou jim momentálně chybí dvě příčky.

V sobotu se do cesty ambicióznímu a mladému mužstvu stojí fotbalisté brněnské Líšně, kteří aktuálně okupují 4. příčku v tabulce. Ovšem Sparta „B“, Líšeň i Opava mají stejný počet 39 bodů, i proto je tento duel velice důležitý.

„Čeká nás velmi dobrý soupeř, který za poslední dva tři roky hraje pravidelně na nejvyšších příčkách druhé ligy. Letos tomu není jinak. Na podzim jsme s nimi zachraňovali alespoň bod v poslední minutě Helešicem z penalty," uvedl trenér SFC Roman West."

Svěřenci trenéra Kalvody nečekaně ztratili ve dvou zápasech po sobě, když nejdříve v domácím prostředí remizovali s Chrudimí a ve venkovním zápase podlehli Jihlavě, 1:0. Líšeň se v zimní přestávce musela vypořádat s odchodem svého nejlepšího střelce, jelikož Jan Silný dostal prvoligovou nabídku z Jablonce, kterou neodmítnul, takže došlo ke stěhování z jihu Moravy na sever Čech. Roli kanonýra, naštěstí pro líšeňské, na sebe vzal zkušený záložník Jaroslav Málek, který už má na svém kontě v této sezoně osm přesných zásahů, tedy stejně jako Silný.

V zimní přestávce musel trenér Valachovič reagovat, kromě odchodu Silného, také na některé další odchody svých hráčů, o které byl zájem v nejvyšší tuzemské soutěži. Proto přišli například Michalík ze Slovácka, Martins Toutou ze Zlína a dlouholetá opora brněnské Zbrojovky, Šimon Šumbera.

„Velmi silní, zejména v útočné fázi hry, jsou oba krajní obránci Pašek s Lutonským. Uprostřed pole pak dlouhodobě vyčnívá především Málek, který se umí pravidelně prosadit i střelecky. Líšeň je navíc velmi silná i ve standardních situacích, které si musíme pohlídal daleko lépe, než v předchozích dvou zápasech," zakončil Roman West.

Budeme se chtít prosadit vlastní hrou. Vnutit soupeři náš styl hry a znovu se pokusit o prodloužení naší v bodové série.

Oba týmy se spolu střetli již na podzim v rámci 10. kola na opavském stadionu. Zápas, který ovlivnili penalty, skončil nerozhodným výsledkem 1:1, když se z penalty trefili jak hostující Málek, tak domácí Matěj Helešic.

Jak dopadne přímý souboj o barážové příčky se dozvíme v sobotu 16. dubna od 17:00, na stadionu v Líšni.


sdílet