Kategorie U11 uspěla na Hlučín Cupu

19. 4. 2022
Redakce

Opava – V sobotu 16. dubna se kategorie U11 vydala na turnaj na hlučínskou umělou trávu, na které proběhl kvalitně obsazený Hlučín Cup 2022. O celkové prvenství soupeřilo 10 týmů, které byly rozděleny do dvou skupin. Trofej si nakonec odvezli mladí fotbalisté Sigmy Olomouc, kteří ve finále porazili výběr SFC 1:0.

Utkání se hrála na šířku hřiště v počtu 7+1 vždy na dvacet minut, přičemž deset účastníků turnaje bylo rozděleno do dvou pětičlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Dle umístění ve skupině pak následně dva nejlepší prošli do semifinále, zbytek si to pak mezi sebou rozdal o konečné umístění.

„Byť nám počasí moc nepřálo, tak organizátoři uspořádali moc fajn turnaj, navíc bez žádných časových prodlev a za to jim patří velký dík! Naše vystoupení v turnaji bych rozdělil na dvě části. Nejprve jsme v úvodním zápase turnaje po zásluze prohráli s týmem Sigmy Olomouc 1 a byli jednoznačně horším týmem. Následně jsme v dalších utkáních ve skupině, v semifinále, a dle mého i ve finále, byli vždy lepším týmem, kdy naše hra místy splňovala ty nejpřísnější parametry a měřítka. Speciálně dnes musím ocenit oba naše gólmany, Tobiho Volfa a Kubu Pochopiena, protože si myslím, že málokdy se vidí, aby o cenu nejlepšího brankáře turnaje, soupeřili kluci z jednoho týmu. Za mně byli oba opravdu nejlepšími brankáři turnaje. Tentokrát cenu za nejlepšího brankáře získal Jakub," uvedl trenér U11 Marcel Klajmon.

Sestava SFC:
Baránek Štěpán, Dobiáš Dominik, Grygar Andreas, Heger Štěpán, Janík Matyáš, Kolář Adam, Koudela Adam, Pačka Max, Píšala Dominik, Pochopien Jakub, Skýba Šimon, Turza Patrik, Volf Tobias.

Nejlepší brankář turnaje:
Jakub Pochopien

Výsledky SFC Opava U11:
Skupina:
SFC Opava – Sigma Olomouc 1 0 : 2
SFC Opava – Fotbal Třinec 3 : 1
SFC Opava – 1.FC Poruba 3 : 0
SFC Opava – Val. Meziříčí 5 : 0
Semifinále:
SFC Opava – SK Kroměříž 4 : 0
Finále:
SFC Opava – Sigma Olomouc 2 0 : 1

Celkové pořadí:
1. Sigma Olomouc 2
2. SFC Opava U11
3. Sigma Olomouc 1
4. Kroměříž
5. FC Hlučín
6. FC Baník Ostrava
7. Poruba
8. Valašské Meziříčí
9. Nový Jičín
10. Třinec


sdílet