Opavská rezerva si ve Velikonočním zápase jednoznačně poradila s Heřmanicemi

21. 4. 2022
Redakce

Opava – V neděli opavská rezerva nadělovala předčasnou výslužku. Po jednoznačném zápase si Heřmanice odvezli 11 kraslic. Zářil zejména čtyřgólový Veselý. Do zápasu zasáhlo také trio méně vytížených hráčů z A-týmu, kteří se také gólově prosadili.

Slezský FC Opava „B“ – FC Slezská Heřmanice 11:0 (4:0)

Branky: 4x Veselý, 2x Kramář, 2x Macháček, 1x Jelínek, 1x Janjuš, vlastní Ságner
ŽK:Kramář (Opava) – Trajkovski, Velička (Heřmanice)

Opava:Kubný, Celta (46. Bystřičan), Bílek (61. Mičola), Janjuš, Kirschner (46. Kutty), Kramář, Žídek, Veselý, Macháček, Latoň, Jelínek
Heřmanice:Andrejko, (46. Bůžek) Trajkovski, Kaša (Hlaváč), Kaizar, Schwarz (Šleis), Velička, Opata, Kebísek, Kopečný, Ságner (46. Rous), Šimáček (29. Kaňák)

„Vinou špatného počasí jsme po čtrnáctidenní pauze, nastoupili na skvěle připraveném hřišti ve Velkých Hošticích proti Heřmanicím. Posílení o hráče A-týmu jsme se hned od prvních minut do soupeře zakousli a šli si za vítězstvím, což se nám podařilo. Dál bych utkání moc nechtěl hodnotit. Snad jen řeknu, že kluci celých 90 minut byli k soupeři nemilosrdní, až krutí, ale to byl i cíl, který jsme si o poločasové přestávce dali. Kluci nepodlehli jasnému výsledku utkání a druhý poločas neodchodili. Makali až do 90. minuty, za což jsem rád. Přesto s velkou pokorou k výsledku a respektu k soupeři je třeba si uvědomit, že naše možnosti trénování jsou úplně jiné, než mají soupeři, proto teprve další utkání ukáží, jak na tom opravdu jsme. A prioritou pro mě je, aby B-tým byl opravdu pro hráče tou přestupní stanicí do dospělého fotbalu s tím, že v budoucnu by měřítkem pro hráče měla být třetí liga,“ zhodnotil utkání trenér B-týmu Jaroslav Kolínek.


sdílet