West: Mohli jsme být zase o něco blíže k našemu cíli

23. 4. 2022
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského si ze zápasu s Příbramí po remíze 1:1 připisují bod. Vyrovnávací trefu si z penalty připsal Matěj Helešic. Jak zápas zhodnotil trenér Roman West?

„Utkání jsme začali relativně dobře a měli jsme v úvodu tlak a šance, ale bohužel jsme se po rohu dostali do pozice, kdy jsme prohrávali 1:0. Navíc jsme se dostaly do této pozice, kdy musíme zápas otáčet již ve čtvrtém zápase v řadě. Ve druhém poločasu jsme dělali nějaké změny a vynutili jsme si tlak a vyrovnali jsme na 1:1. Byli tam také další šance a možnosti jak skórovat, které vyvrcholily břevnem v 90. minutě a další tutovkou Helebranda, který to měl dvakrát na hlavě. Ale nebyl sám. Helešic trefil také břevno a obecně jsme měli spoustu šancí hlavou, kdy mohli vstřelit branku například Rataj, Didiba nebo Rychlý. Bohužel jsme dneska zápas střelecky nezvládli,“ začal své hodnocení trenér opavských, Roman West.

„Mohli jsme být zase o něco blíže k našemu cíli, ale nedá se nic dělat a musíme hrát dál a rvát se o další body na Žižkově. Trend posledních dní byl takový, že jsme doma vyhrávali a venku remizovali. Pokud by se to na Žižkově otočilo a my tam vyhráli, budu jen rád,“ pokračoval West.

„Musím říct, že se nám povedla střídání. Zejména Ščudla nám z levé strany pomohl a oživil hru na levé straně hřiště, kde právě z těchto taktických důvodů nahradil Kopečného. Střídání pomohlo také Helebrandovi, kterému to na pravé straně hřiště sedlo více. Navíc svůj zlepšený výkon mohl korunovat dvěma góly v samotném závěru,“ hodnotil změnu stylu hry ve druhém poločase Roman West.

„Brát zápas jako ztrátu je velmi složité. Zápas jako takový měl nějaký průběh, kdy byly k vidění šance na obou stranách. Oni měli tyčku, my dvě břevna, ale šancí jako takových jsme si vytvářeli více a měli jsme blíže k vítězství v závěru. Nemůžeme však přehlížet šance příbramských v průběhu samotného utkání, kteří nám v určitých pasážích zápasu mohli klidně odskočit,“ pokračoval West.

„Spíše mě ale mrzí, že v závěru s Líšní jsme mohli brát tři body a brali jsme jen jeden. Dnes platí to samé, když v závěrečné pasáži jsme si vytvořili a vynutili až drtivý tlak, který jsme však nedokázali přetavit ve vstřelenou branku a tím pádem i ve vítězství,“ zakončil své hodnocení trenér domácích, Roman West.


sdílet