Šestnáctka si v derby poradila s Baníkem, U18 padla

25. 4. 2022
Redakce

Opava – V neděli se na hřišti za koupalištěm, v rámci moravskoslezské dorostenecké ligy, sehrálo slezské derby, ve kterém naše kategorie U18 a U16 přivítaly stejně staré dorostence Baníku. Šestnáctka zvládla své utkání vítězně a vyhrála 4:1. Osmnáctka na svého soupeře nestačila a padla 1:3.

SFC Opava U18 – FC Baník Ostrava U18 1:3 (1:1)

Branky:Kovárník - Dil, Frébort, Chylek
ŽK:Boček - Dedek, Frébort

Opava:Thimel - Kaluža (75. Sotorník), Murin, Boček, Grulich, Sochor, Petzuch (46. Strážnický), Zavadil, Vala (75. Hluchník), Kovárník (67. Montag), Groda
Ostrava:Struhař - Dil, Puchala, Dedek, Křižák, Kollek, Látal, Frébort, Chylek, Rehwald, Štaubert

„Ačkoli jsme prohráli, tak musím říct, že jsme podali velmi statečný týmový výkon. Zejména v prvním poločase jsme byli Baníku více než vyrovnaným soupeřem. Hráli jsme organizovaně a čekali na chyby soupeře, přičemž z jedné takové šance jsme mohli dát gól, kdy Groda udělal kličku brankáři, ale bohužel z úhlu netrefil odkrytou branku. Největším naším problémem bylo v tomto zápase řešení brejkových situací, kdy jsme nebyli schopni dohrát slibně vyvíjející se příležitosti. Většinou jsme bohužel volili opačnou a horší variantu. Soupeř pak šel do vedení po rohovém kopu, kdy jsme nedokázali odehrát jednoduchý míč z naši šestnáctky. Naštěstí jsme dokázali rychle zareagovat a Kovárník po nařízené ruce proměnil na dvakrát pokutový kop. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, ale po dvou chybách během pár minut šel soupeř do dvoubrankového vedení a bylo již po zápase," zhodnotil nedělní utkání trenér U18 David Drexler.

SFC Opava U16 – FC Baník Ostrava U16 4:1 (1:0)

Branky:2x Vladař, Endrych, Tomíček - Bakrlík
ŽK:Hejhal, Endrych, Blahut - Staněk, Havran, Vozník, Filipský

Opava:Kašný - Hendrych (81. Patyk), Blahut, Galík, Andrle (61. Dědík), Hendrych, Hejhal, Endrych, Winkler, Vladař (72. Tomíček), Bek (25. Zacpal)
Ostrava:Kresta - Glamoš (68. Kysilko), Raab, Raběčný, Němčík (46. Staněk), Ondřej (46. Imrich), Vozník, Filipský, Bakrlík, Havran, Lacina

„Přesně tyhle zápasy vám nastaví zrcadlo, jak na tom doopravdy jste. Myslím si, že v prvním poločase jsme tahali trošku za kratší konec, kdy nám Baník docela zatápěl a přežili jsme několik nebezpečných situací. Na druhou stranu jsme i my měli dvě dobré možnosti jak skóre navýšit. Bohužel jsme je neproměnili a toto je tak jedna z věcí, ve kterých se musíme zlepšit. Do druhého poločasu jsme pak poupravili rozestavení a chvíli nám trvalo, než jsme se s tím sžili. Druhý gól nás ale uklidnil. Dneska musíme být každopádně spokojení, ale rozhodně ne uspokojení! I nadále musí být vidět touha se zlepšovat a posouvat hranice u každého hráče. Na tom budeme pracovat," zhodnotil vítězně derby trenér U16 František Metelka.


sdílet