Slezský jede ve středu na Žižkov

26. 4. 2022
Redakce

Opava – V rámci 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se Slezský utká s FK Viktoria Žižkov již ve středu 27. dubna od 17 hodin. Opava jede do Prahy potvrdit roli favorita a připsat si tři body v boji o prvoligovou baráž.

Opavští fotbalisté se nacházejí v dobré formě a aktuálně pravidelně bodují jak v domácích, tak i ve venkovních zápasech. Z devíti dosavadních zápasů prohráli Slezané jen své úvodní vystoupení v Drnovicích. V domácím prostředí jsou navíc na jaře neporaženi, když na svém stadionu vyhráli čtyři z pěti utkání. V posledním utkání tým Romana Westa uhrál cennou remízu 1:1 se silným příbramským týmem. Aktuálně se Opava nachází na 5. místě s dvoubodovou ztrátou na barážové příčky. Ofenzivně se na svůj střelecký podzim rozpomenul Matěj Helešic, který skóroval ve dvou domácích utkáních po sobě. Střelecky opavské táhnou také Rataj s Darmovzalem. Dobrou zprávou pro opavské je také návrat vykartovaného Kadlece a Celby, které bude mít trenér West pro zápas s Žižkovem k dispozici.

Fotbalisté pražské Viktorie Žižkov se nacházejí v naprosto odlišném rozpoložení. Na jaře ještě nedokázali vyhrát a sráží je zejména neefektivita v zakončení. Není proto divu, že se tým z pod pražského vysílače nachází až na posledním místě ligové tabulky se třinácti body. Střelecky táhne žižkovské ekvádorský záložník Batiola s osmi přesnými zásahy. Ani jeho střelecké umění však zatím Viktorii na přiblížení se záchraně nestačí. Z posledních čtyř utkání dokázal Žižkov uhrát jen bod, a to v posledním zápase s Třincem po remíze 2:2. Všechny své ostatní zápasy se Spartou, Vlašimí a Brnem prohrál.

Do boje o záchranu přivedlo vedení Žižkova v zimní přestávce hned dvanáct nových tváří, přičemž hned čtveřice dorazila z prvoligových týmů. Konkrétně Pavel Osmančík a Vojtěch Novák z Bohemians 1905 a Pavel Halouska s Milanem Jiráskem z Mladé Boleslavi.

Oba týmy se spolu utkali již v podzimní části, kdy ofenzivně řádil dvougólový Kramář. Střelecky se prosadili také Darmovzal, Pikul, Kadlec a Holík. Za Viktoriány pak skóroval Batiola a zápas tak dopadl 6:1 pro opavské hráče.

Odveta má svůj výkop naplánován na Stadionu Viktoria Žižkov ve středu 27. dubna 2022 od 17:00.


sdílet