West:Vzhledem k průběhu utkání je pro nás bod zlatý

27. 4. 2022
Redakce

Opava – Slezský v rámci 26. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY remizoval na Žižkově 2:2 a neprohrál již devět utkání v řadě. V zápase, který je mohl posunout na barážové příčky remizovali 2:2 po gólech Šiguta a Janoščína. Utkání zhodnotil trenér opavských Roman West.

„Před zápasem bychom byli z remízy zklamaní, po zápase však musím říct, že je pro nás dnešní bod zlatý. Celkově jsme v zápase nebyli lepší. Soupeř byl živější, měl více ze hry a také měl více možností než my. Dvakrát jsme prohrávali a museli jsme dotahovat. Paradoxně jsme pak ještě v 92. minutě mohli vyhrát. Z celkového pohledu si domácí nicméně vytvořili více příležitostí,“ začal své hodnocení trenér Roman West.

„Už před zápasem jsme měli jisté komplikace na cestě a cesta do Prahy se nám tak protáhla. I z toho důvodu byli hráči v začátku trošku těžkopádní. Vzadu jsme navíc dělali chyby a pouštěli soupeře do laciných šancí a sami si jich moc nevytvořili,“ pokračoval opavský trenér.

„Do druhého poločasu jsme do toho razantně šáhli a po kraválu v kabině jsme chtěli něco změnit, což se částečně povedlo. Nakonec se nám podařilo vyrovnat i podruhé, takže z tohohle pohledu to má pro nás nějakou hodnotu,“ okomentoval změnu hry v druhém poločase trenér Roman West.

„Třetí zápas po sobě jsme mohli v samotném závěru strhnout zápas na svou stranu, ale dnes to bylo úplně jiné. V předešlých utkáních jsme si dokázali vynutit tlak a řadu šancí, dnes to byla spíše ojedinělá příležitost. Navíc soupeř měl poté další dvě dobré šance. Dnes to od nás nebylo ono,“ pokračoval trenér West.

„Z posledních zápasů máme spoustu remíz a nedokážeme to strhnout na naši stranu. Sice neprohráváme, ale ani nevítězíme, a to v tříbodovém systému není optimální. Máme několik zápasů do konce a pořád je, i díky zaváhání ostatních konkurentů, o co hrát. Nicméně se do dalších dní musíme zlepšit zejména v defenzivě,“ ukončil své hodnocení Roman West.


sdílet