U19 zapsala první výhru, Meteor odjel s prázdnou

2. 5. 2022
Redakce

Opava – Ještě před sobotním zápasem A-týmu se na hřištích za koupalištěm utkaly dorostenecké kategorie U19 a U17 s týmy Meteoru Praha.

Slezský FC Opava U19 – FK Meteor Praha VIII U19 1:0 (1:0)

Branky: Šeba (Opava)
ŽK: Schönwalder, Pejša, Chládek, Blatný (Opava)
Opava: Schönwalder, Jaroszek, Pejša, Chládek, Segeťa (65. Ceniga), Blažej, Šeba, Hendrych (73. Dodek), Blažej, Blatný (89. Vala), Němec
Praha: Kalhous, Maty, Holub, Lízálek, Klíma (53. Váňo Soběslavský), Burda, Dohnal, Chalupník, Bergmann (66. Jahoda), Kordiak, Sova (77. Popovič)

„Do utkání s Meteorem Praha jsme vstoupili dobře a vypracovali si příležitosti ke skórovaní, které jsme však neproměnili. Zbytek prvního poločasu pak již byl vyrovnaný, ale ve 42. minutě jsme díky krásné individuální akci Šeby šli do vedení. Ve druhém poločase hráči plnili nadále velmi dobře taktické pokyny a díky ziskům se dostávali do finální fáze. Z těchto situací jsme chtěli rozhodnout. To se bohužel nepodařilo, ale i tak jsme dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce," zhodnotil utkání trenér U19 Josef Dvorník.

„Chtěl bych všechny hráče pochválit za výkon a nasazení nejen v tomto utkání, kterým jsme dokázali protrhnout nepříznivou sérii. Všichni jsme věřili, že dřina z tréninkového procesu se musí zúročit v zápasech nejen ve výkonu, ale i bodově, což se tentokrát stalo," dodal Josef Dvorník.

Slezský FC Opava U17 – FK Meteor Praha VIII U17 3:2(2:1)

Branky:2x Nováček, Sedláček – Mylnykov, Bouček
ŽK:Sedláček, Šrek, Nováček – 2x Štola

ČK:Štola (Meteor Praha)

Opava:Kadlec, Sedláček, Kubát, Šrek, Wehowský, Lazecký, Géryk, Panyla (57. Honeš), Vyležík (62. Výležík), Nováček, Ligač
Praha: Kotlín, Pešek, Pfaf, Štola, Dvořák (46. Vlček), Nykl, Kincl (66. Lisnychyi), Mylnykov, Bouček, Liška, Popovič

„V utkání s Meteorem jsme získali tři body, ale s výkonem našeho mužstva, s výjimkou úvodních 25 minut, nejsem vůbec spokojený. Naše hra byla mdlá a pomalá. Od některých našich hráčů očekáváme daleko lepší výkony," uvedl trenér U17 Tomáš Mrázek.


sdílet