Vojtěch Hadaščok: Bylo skvělé se vrátit do Opavy

21. 8. 2012
Redakce

Do Opavy se sice vrátil v reprezentačním dresu, ale náš odchovanec Vojta Hadaščok, který válí za prvoligový Liberec, nijak nezpychl. Stále se může pyšnit stejnými atributy jako je skromnost a vstřícnost.

Je pravda, že se v prvním poločasu duelu reprezentačních dvacítek mezi Českem a Polskem k balonu moc nedostal, ale na hřišti nechal všechno. Češi prohráli 1:2.

„Užil jsem si to opravdu moc. Domácí prostředí bylo fantastické. Přišly skoro dvě tisícovky lidí a myslím si, že všichni hráči si skvěle zahráli,“ komentoval současný útočník Liberce Vojta Hadaščok a jedním dechem dodal: „Jako útočník jsem rozhodně mohl dostat více centrů do šestnáctky. Chtělo to i více střílet ze střední vzdálenosti.“

V Liberci v souvislosti s reprezentací neměl vůbec žádný problém. „Momentálně je stejně reprezentační přestávka a volno z tohoto důvodu dostalo více hráčů. Vedení nemělo námitek,“ pokračoval náš odchovanec, kterému na tribuně fandila celá rodina. Hlavně bývalý fotbalista Opavy a jeho otec Pavel Hadaščok musí mít v poslední době ze svého potomka radost.

V Liberci dostává pravidelně šanci a střílí góly. „Cítím, že trenér mi dává čím dál větší důvěru. Někteří hráči jsou sice zranění, ale i tak to není vůbec špatné,“ uvedl. Vojta má výhodu také v tom, že v liberecké kabině za ním stojí starší fotbalisté a podporují ho. „V tomto ohledu musím zmínit i Honzu Nezmara, který mi pořád uděluje různé užitečné rady,“ doplnil forvard Slovanu Liberec, který se musí vyrovnávat s velkou konkurencí: „V poslední době se o místo v sestavě nejvíce pereme s Honzou Blažkem. Jeden druhému ovšem přejeme. Hlavně, ať přicházejí výsledky.“

Článek vyšel v bulletinu k zápasu proti Bohemians Praha


sdílet