Slezský se utká s rezervou Sparty v přímém boji o barážové příčky

5. 5. 2022
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC se v pátek pokusí natáhnout sérii své neporazitelnosti na 11 utkání. V rámci 28. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se utká s rezervou pražské Sparty. Zápas o šest bodů má svůj výkop v pátek 6. května od 17:00 na Letné.

Opavští fotbalisté zažívají povedené jaro, ve kterém pravidelně bodují. Od nevydařeného zápasu v Drnovicích tým trenéra Westa neprohrál již 10 zápasů v řadě a přibližuje se tak barážovým pozicím. Opava těží zejména ze své domácí neporazitelnosti, kde je téměř stoprocentní. V domácím prostředí ztratila na jaře jen s Příbramí, se kterou remizovala 1:1. Slezané však zatím v jarní části nedokázali přetavit výborné domácí výsledky ve větší bodové zisky z venkovních trávníků, když hned čtyři z pěti utkání skončila remízou.

Po nevydařeném utkání, s dnes již jistě sestupujícím Žižkovem, však opavští fotbalisté zabrali a v domácím prostředí si, celkem jednoznačně, poradili po brankách Pikula, Darmovzala a Helešice s Varnsdorfem 3:1.

„Na Spartě bychom chtěli uspět, abychom se udrželi v boji o baráž až do konce. V současné chvíli máme před sebou tři kola a stále o dvě barážová místa bojují čtyři týmy. Čeká nás nesmírně těžký zápas, ale také velmi prestižní. Hraje se na hlavním stadionu, a ještě k tomu před televizními kamerami. Toto utkání by mělo všechny hráče maximálně vyhecovat a pokud podáme výkon jako doma s Varnsdorfem, tak bychom mohli uspět,“ říká k zítřejšímu utkání trenér opavských, Roman West.

Sparťanské „béčko“ v posledních zápasech přibrzdilo svou spanilou jízdu druhou ligou, když čtyři z jejich posledních pěti zápasů skončily remízou. Dokázali si však připsat cenný skalp Zbrojovky Brno, kterou na domácím stadionu porazili 1:0 po brance Pavla Ryneše.

Tým trenéra Michala Horňáka je postaven na mladících, kteří si díky druhé lize mohou vyzkoušet dospělý fotbal a lépe se následně zapojit do prvního týmu Sparty. Zároveň slouží jako místo pro získání herní praxe zraněným nebo ne tolik vytíženým hráčům A-týmu. Jako mentor pomáhá tým řídit zkušený Lukáš Vácha. Za B-tým v sezoně již nastoupilo několik hráčů A-týmu, například Milan Heča, Lukáš Juliš či Martin Minchev nebo ex-opavští Filip Souček s Daliborem Večerkou, který z SFC ve Spartě hostuje.

Sparťany střelecky táhne devítigólový Matyáš Kozák, pět branek si připsal Minchev, po čtyřech mají na svém kontě Ryneš se Sejkem. Oba celky aktuálně disponují stejným bodovým ziskem a od barážových příček je dělí jen jeden bod, který ztrácí na třetí Vlašim. Další bod pak na druhou Líšeň.

Na podzim se oba týmy již jednou potkaly na stadion v Městských sadech v Opavě, přičemž v tomto zápase úřadoval opavský Matěj Helešic, který Spartu sestřelil dvěma góly a zařídil tak výhru 2:0. Odvetné utkání má svůj výkop naplánován na pátek 6. května 2022 v Generali Česká pojišťovna Aréně od 17:00.


sdílet