U13 se zúčastnila finálového turnaje Poháru mládeže

6. 5. 2022
Redakce | FOTO: www.josefstepan.cz

Opava – O uplynulém víkendu vyrazila kategorie U13 na finálový turnaj „Pohár mládeže“ do Vysokého Mýta, kam se probojovala z podzimní kvalifikace.

„V sobotní základní skupině jsme se postupně střetli s Teplicemi, Slavií, Náchodem, Libercem a Baníkem Ostrava. Zápas s Teplicemi byl typickým prvním turnajovým utkáním, kde jsme si nejdřív museli poradit s nervozitou a trošku si opět zvyknout na odskok míče na přírodní trávě. Ve vyrovnaném utkání se nám podařilo dát dva góly a zvítězili jsme 2:0. Druhý zápas s pražskou Slavií patřil jednoznačně k našim nejlepším na turnaji. Hráli jsme aktivně, soupeře jsme vysoko napadali, a přestože jsme dvakrát vedli, utkání nakonec skončilo remízou 2:2. Musíme však uznat kvalitu soupeře, který byl silný na míči a vytvořil si více šancí. Ve třetím utkání jsme ztratili dva body za remízu 1:1 s Náchodem, kde jsme obdrželi první gól a k dokonání obratu nám chybělo více klidu a kvality v poslední třetině hřiště. Další zápas s Libercem pak byl z naší strany povedený, a to i přes to, že jsme jej nakonec prohráli gólem z rohu 0:1. Hra se mnohdy přelévala z jedné strany na druhou, oba týmy se snažily aktivně tvořit hru a my tentokrát zůstali o gól pozadu. Poslední utkání s FCB se nám nepovedlo a prohráli jsme jej vysoko 0:4. Po prvním gólu Baníku jsme se položili a nakupili jsme řadu individuálních chyb, které soupeř okamžitě trestal. V základní skupině jsme nakonec obsadili 4. místo, které nás poslalo do nedělní stříbrné skupiny," začal své hodnocení trenér U13 Dominik Havlík.

„Ve stříbrné skupině na nás nejdříve čekala Bohemka, kterou jsme dokázali zatlačit na vlastní polovinu, bohužel se nám ale nepodařilo vstřelit gól a zápas tak nakonec skončil 0:0. Druhým soupeřem byly České Budějovice, na které náš vlažný výkon nestačil. V utkání jsme prohrávali 0:1, a jelikož jsme krátce před koncem v gólové šanci odmítli vyrovnání, soupeř výsledek pojistil a vyhrál 2:0. Ve třetím nedělním zápase jsme si poradili s Příbrami zaslouženě 2:1, když jsme zejména v jeho první části byli jasně lepší, vytvořili jsme si šance i několik dalších závarů, ze kterých pramenil dvougólový náskok, který jsme v závěru dokázali udržet. Stejným skórem, akorát v náš neprospěch, skončilo utkání se Sokolovem. V utkání jsme prohrávali brzy 0:1, nicméně poté jsme byli aktivnější a zaslouženě vyrovnali. V závěru jsme chtěli urvat všechny tři body a hnali jsme se dopředu, což nakonec soupeř těsně před hvizdem rozhodčího potrestal. V předposledním zápase nás čekala Zbrojovka, kde jsme měli zpočátku navrch, poté jsme ovšem inkasovali gól, který situaci na hřišti dost změnil. Nakonec jsme prohráli 0:2. Přesto šlo z naší strany o povedený zápas. Posledním soupeřem byla pražská Sparta. V zápase se projevila velká kvalita soupeře s naší únavou a byl z toho výsledek 0:4 a celkové 15. místo na turnaji," pokračoval Dominik Havlík.

„Celkově se nám v turnaji střídali povedenější utkání s těmi méně povedenými. Ve všech zápasech jsme však chtěli hrát náš fotbal, nekoukat na soupeře a nepodřizovat vše výsledku. Od celkového lepšího umístění i dílčích výsledků nás stále dělí velké množství individuálních chyb a větší kvalita v řetězci dovedností hráčů v útočné fázi. Závěrem bych rád poděkoval klukům za předvedené výkony a rodičům za podporu v hledišti a celkový servis," zakončil hodnocení víkendového turnaje trenér Dominik Havlík

Soupiska SFC:
Martin Hulva, Šimon Miškev, Patrik Cejpek, Adam Jedlička, Tomáš Doleží, Marek Kolečkář, Denis Mučka, Tomáš Chovanec, Hynek Plaček, Daniel Foltýn, Marek Koval, Kristián Ševčík, Eliáš Barteska, Viktor Bureš, Jan Warisch, Filip Jašek.
Trenéři: Radek Jašek, Adam Černohorský, Dominik Havlík

Zápasy:
SFC - Teplice 2:0 (2x Ševčík)
SFC - SKS 2:2 (2x Ševčík)
SFC - Náchod 1:1 (Jašek)
SFC - Liberec 0:1
SFC - FCB 0:4
SFC - Bohemians 0:0
SFC - České Budějovice 0:2
SFC - Příbram 2:1 (Plaček, Doleží)
SFC - Sokolov 1:2 (Doleží)
SFC - Zbrojovka Brno 0:2
SFC - ACS 0:4


sdílet