U16 zapsala se Znojmem výhru, U18 remizovala

9. 5. 2022
Redakce | FOTO: Petr Widenka

Opava – Na rozdíl od ligových dorostů se kategorie U18 a U16 představily o víkendu na domácí půdě, když v neděli na hřišti za koupalištěm přivítali týmy Znojma.

Slezský FC Opava U18 – 1.SC Znojmo U18 0:0 (0:0)

Opava: Vltavský, Sotorník (46. Kaluža), Věntus, Cempírek, Grulich, Kokeš, Sochor, Hluchník (74. Strážnický), Vala (74. Kavan), Skront, (64. Zavadil), Sochor
Znojmo:Hamza, Vocílka, Navrátil, Bartůněk, Šuba, Březina, Železný, Synek, Špalek, Bakaj, Jarý

„V dnešním domácím zápase proti Znojmu jsme bojovali nejen proti dobře připravenému a fyzicky vyspělému soupeři, ale taky proti náročnému počasí. Před zápasem jsme si řekli, že v takovém horku to bude hlavně o morálních vlastnostech jednotlivců a dobrému vstupu do utkání. V prvním poločase jsme byli o něco lepším týmem, kdy jsme měli větší kvalitu a procento držení míče. Soupeř měl pár šikovných, silových a tahových hráčů, na kterých stavěl. Většinou zkoušel zakončovat z větší vzdálenosti, ale žádnou vážnější příležitost si nevypracoval. My jsme měli několik náznaků. Díky Grodovi jsme pak vstřelili dokonce i gól, ale ten kvůli údajnému ofsajdu neplatil. Ve druhém poločase jsme měli asi čtyři tutové šance, které jsme bohužel neproměnili. Na druhou stranu měl i soupeř dvě až tři tutovky, které nedohrál. Utkání tak skončilo zřejmě spravedlivou remízou 0:0. Je škoda, že nepadla nějaká ta branka. Určitě by to zápasu více slušelo. Nás může těšit, že jsme jako tým dobře pracovali dozadu a udrželi čisté konto. Vepředu nám pak chybělo trochu toho štěstí, aby nám tam nějaká střela spadla do sítě. Celkově musím říct, že všichni hráči, kteří vstoupili do utkání, odevzdali maximum a předvedli slušné výkony. Doufám, že jim to vydrží i nadále ve zbytku sezóny," okomentoval zápas trenér U18 David Drexler.

Slezský FC Opava U16 – 1.SC Znojmo U16 2:0 (0:0)

Branky:Winkler, Endrych (Opava)
ŽK:Hendrych (Opava)

Opava:Martinák, Hendrych (61. Dědík), Blahut, Hejhal, Galík, Andrle, Hendrych, Patyk (76. Tomíček), Endrych, Winkler (76. Jaroš), Pecník (46. Vladař)
Jihlava:Ryšavý, Simonyi (68. Malina), Koukal, Drozd, Novák, Svoboda, Vojtíšek, Rolník, Štěpánek (68. Bernát), Chvátal, Durda

„Dnešní utkání bylo pro nás odlišné, než ty předchozí. Celé utkání jsme totiž museli dobývat soupeřovu obranu. I přesto jsme si vypracovali spoustu velkých šancí. Kluci si ale zahrávali s fotbalovým osudem a všechny obrovské šance v prvním poločase doslova zahodili. Nakonec jsme ale dokázali utkání dovést do vítězného konce, což je pro nás pozitivní. Musím kluky pochválit za neustálou chuť hrát aktivní fotbal a za to, že dnes byli trpěliví. Musí si ale vážit každé šance, které si vypracují," uvedl asistent trenéra U16 David Sedlář.
sdílet