West: Na účast v baráži je třeba se dívat z pohledu celé sezóny

14. 5. 2022
Redakce

Opava – Slezský se v posledním, 30. kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY představil v přímém souboji o barážové příčky ve Vlašimi. Přestože domácí zvítězili 3:1, zajistila si Opava, díky výhře Žižkova, místo v baráži. Jak utkání viděl hostující trenér Roman West?

,,V prvním poločase jsme hráli vcelku vyrovnaný zápas, ale soupeř se téměř první střelou zpoza šestnáctky dokázal rychle prosadit. Bohužel jsme nedokázali dohrát do gólu situace před soupeřovou šestnáctkou, což se domácím dařilo lépe a dokázali se tak prosadit i podruhé," začal své hodnocení trenér Roman West.

,,My jsme na můj vkus byli příliš nervózní. Bohužel jsme také měli velké množství nevynucených ztrát, které jsme v předchozích utkáních neměli. Zřejmě na nás dolehla i důležitost toho utkání, protože spousta hráčů ještě takto důležitý zápas nehrála a na některých to bylo vidět," pokračoval Roman West.

,,Ve druhém poločase jsme chtěli hrát více dopředu, tak abychom dali gól a dostali se zpátky do zápasu, ale kromě šance Janjuše jsme se do ničeho moc nedostali. Domácí naopak chodili do otevřené obrany a díky jejich rychlosti jsme s tím měli problémy a nakonec se dokázali ještě prosadit z rohového kopu. Já jsem rád alespoň za gól Kopečného, díky kterému jsme dokázali skóre zkorigovat," uvedl trenér West.

,,Nicméně jsme rádi, že jsme se i přes prohru dostali, díky výhře Žižkova, do baráže. Každopádně je třeba se na účast v baráži dívat z pohledu celé sezóny, kdy jsme před tímto utkáním, které nám bohužel nevyšlo, neprohráli dvanáct utkání v řadě a tím jsme si to dle mého názoru zasloužili. Po šestém kole jsme navíc byli 13. a měli pět bodů. Až poté jsme se začali pomalu zlepšovat a škrábat nahoru a po podzimu jsme byli nakonec šestí. Dnes jsme třetí a myslím si, že je to obrovský úspěch. I v souvislosti s tím, že v létě odešlo velké množství hráčů a ten tým se skládal v zásadě od nuly. Šanci dostali opavští odchovanci, kluci kteří hráli dříve třeba jen třetí ligu nebo v druhé lize v týmech, které bojovaly zejména o záchranu. Pro ty kluky to nebylo jednoduché, ale postupně jsme se jako tým zlepšovali a dokázali si zajistit třetí místo a účast v baráži, což je za mne obrovský úspěch," zakončil hodnocení Roman West.


sdílet