U11 se zúčastnila Pogoň Cup v polském Krakowě

16. 5. 2022
Redakce

Opava – První květnovou sobotu vyrazila kategorie U11 na Pogoň Cup do polského Krakowa, kterého se zúčastnilo celkem 18 týmů. V sobotu byly týmy rozděleny do tří skupin po šesti týmech, přičemž se hrálo stylem 6+1 a každé utkání trvalo 24 minut. V neděli pak byly týmy rozděleny dle sobotních výsledků do tří výkonnostních skupin.

,,Ačkoli to výsledkově nemusí působit, tak se jednalo o velmi fajn a přínosný prodloužený fotbalový víkend. Již v pátek jsme odehráli osmdesátiminutové utkání s domácím pořadatelským klubem KSPN Krakow, bohužel v nepříznivém poměru 6:1 pro domácí. Vzhledem k turnaji, tak byť se hrálo i s několika odlišnými pravidly, se kterými jsme se místy prali, jelikož je kluci neznají z našich turnajů, tak musím uznat, že zejména v sobotním programu, jsme v naší skupině narazili na velice kvalitní týmy a bohužel jsme v konfrontaci s nimi místy ztráceli především v individuálních herních činnostech, schopnostech a dovednostech. Zde jsem nicméně přesvědčen, že tyto atributy do budoucna zlepšíme a soupeře tak dorovnáme. Také musím připomenout, že kluci si užili kromě fotbalu i návštěvu skvělého krakowského Aquaparku (Park Wodny) a fantastických tobogánů. Velké díky pak patří také klubu za poskytnutí dopravy a autobusu během celého krakowského turnaje," uvedl trenér U11 Marcel Klajmon.

Sobotní skupina:
SFC - Cracowia Krakow 2:6
SFC - Skalanka Skala 2:1
SFC - Stadion Šlaski Chorzow 0:6
SFC - Limanovia 0:6
SFC - AP Wieliczka 0:2

V základní skupině skončili kluci na šestém místě a v neděli tak putovali do bronzové skupiny.

Nedělní bronzová skupina:
SFC - MFK Ružomberok 0:2
SFC - AP Wieliczka 3:0
SFC - KS Zakopane 3:1
SFC - KSPN Krakow 2:2
SFC - Libiáž 7:0

Sestava SFC Opava U11: Tobias Volf, Simeon Ivanov, Hynek Hrbáč, Dominik Schoppik, Max Pačka, Adam Kolář, Dominik Píšala, Šimon Skýba, Dominik Dobiáš, Matyáš Janík, Adam Koudela, Andreas Grygar, Štěpán Heger, Štěpán Baránek, Jakub Pochopien, Mikuláš Rozsypal. Trenéři: Marcel Klajmon, Petr Hrdlička


sdílet