U19 remizovala se Zlínem, U17 padla

17. 5. 2022
Redakce

Opava – Po vítězství nad Meteorem a remíze v Příbrami, se tentokrát ligové dorosty představily na domácí půdě. V sobotu hostily na hřišti U Koupaliště dorostence Zlína.

Slezský FC Opava U19 FC Fastav Zlín U19 1:1 (0:1)

Branky: Šeba (Opava) – Ovesný (Zlín)
ŽK: Jaroszek, Pejša (Opava) – Bednařík, Polášek, Buchta
Opava: Thimel, Ceniga (79. Segeťa), Jaroszek, Pejša, Chládek, Věntus, Šeba (87. Dodek), Hendrych, Blažej, Blatný (70. Vala), Němec
Zlín: Slezák, Bednařík, Novák, Červinka (52. Trtek), Slončík (81.Lakomý), Ovesný (81.Buchta), Holub (63. Zábojník), Hönig, Švach, Hamalčík, Polášek

„Do utkání se Zlínem jsme vstoupili výborně a vypracovali jsme si několik příležitostí ke skórování. Bohužel se stále potýkáme s malou efektivitou. I tak ale klukům patří velká pochvala! Po celé utkání jsme byli vyrovnaným soupeřem a v určitých fázích, jsme byli na posledních 30 metrech i lepším týmem. Těsně před poločasem bohužel soupeř využil naší nekoncentrovanosti a šel do vedení. Druhý poločas jsme si šli za vyrovnáním. Velmi dobře jsme pracovali v presinkových situacích a byli po zásluze odměněni vstřeleným gólem, kdy se po krásné individuální akci prosadil Šeba," zhodnotil utkání trenér U19 Josef Dvorník.

Slezský FC Opava U17 – FC Fastav Zlín 0:3 (0:0)

Branky:2x Antolák, Hordiienko (Zlín)
Opava: Souček, Buchta, Kubát, Stařeček, Wehowský, Lazecký (46. Honeš), Géryk, Sedláček, Vladař (56. Vyležík), Ligač, Nováček (69. Hranoš)
Zlín:Husták, Navrátil, Melenovský, Kojecký, Grygera (70. Ševčík), Tóth (65. Hordiienko), Průcha, Pumprla (60. Martinko), Michalík, Petruta, Antolák (65. Dorňák)

„Vzhledem k tomu, že už posledních pár týdnů, táhneme utkání v omezeném počtu hráčů, tak se to dnes naplno projevilo. Klukům nejde odepřít snaha, ale náš soupeř byl zkrátka kvalitnější a zcela zaslouženě vyhrál. Výsledek 0:3 je pro nás ještě milosrdný. Jediným pozitivem utkání, tak byl na naší straně výkon Tobiáše Součka, který nás několikrát podržel," uvedl hlavní trenér kategorie U17, Tomáš Mrázek.


sdílet