Viktorin: Postoupit chceme!

17. 5. 2022
Redakce

Opava - Již ve čtvrtek čeká Slezský FC první barážové utkání s Bohemians Praha 1905. Jak situaci vidí vedení klubu a trenér A-týmu?

,,Z mého pohledu máme za sebou úspěšnou sezónu a nyní máme možnost se porvat o návrat do první ligy, která je naším dlouhodobým cílem. Rád bych zdůraznil, že postoupit chceme, ale to neznamená, že uhneme z nastavené klubové koncepce. Tedy aby na prvním místě stále byla zejména ekonomika a stabilita klubu," uvedl předseda představenstva Zdeněk Viktorin.

,,Nesmíme z výše zmíněné cesty, kterou jsme si nastavili a kterou jdeme, ustoupit. Těch vzestupů a pádů bylo hodně. Chceme i nadále zapracovávat do A-týmu mladé hráče, kteří musí postupně dostávat šanci, tak jako je tomu nyní a dát tak jasný signál jak hráčům, tak rodičům našich mladých hráčů. Práce s nimi je pro nás klíčová a chceme jim umožnit se zapojit do profi fotbalu." řekl Jaroslav Kolínek, sportovní manažer SFC.

,,Jak už jsem říkal po Vlašimi. Jsme rádi, že jsme se i přes prohru dostali do baráže. Celé jaro jsme si za tím šli. Před Vlašimí jsme neprohráli dvanáct utkání v řadě a tím jsme si to dle mého názoru zasloužili. Myslím si, že je to obrovský úspěch. I v souvislosti s tím, že v létě odešlo velké množství hráčů a tým se skládal v zásadě od nuly. Každopádně nyní chceme udělat pro postup vše, co bude v našich silách. Budeme se snažit protáhnout naši jarní domácí neporazitelnost a vytvořit si co nejlepší pozici do odvety," dodal trenér A-týmu, Roman West.

,,Rád bych vyzval všechny fanoušky, aby si ve čtvrtek udělali čas, dorazili podpořit naše hráče v boji s klokany a vytvořili skvělou atmosféru, kterou si tento zápas zaslouží," zakončil Viktorin.
sdílet