U10 se zúčastnila finálového turnaje Poháru mládeže

30. 5. 2022
Redakce

Opava – Naše kategorie U10 se zúčastnila turnaje Planeo Cup – Pohár mládeže FAČR, který se uskutečnil v Uničově.

„Turnaje se zúčastnilo 24 nejlepších týmů z celé České Republiky, které na tento turnaj musely projít sítem mnoha kvalifikací. Postupující týmy byli v Uničově rozděleny do čtyř skupin po šesti týmech. V sobotu byli na programu zápasy ve skupinách a utkání se hrála na dvacet minut. My se ve skupině postupně utkali s Mladou Boleslaví, dále s týmem RMSK Cidlina Nový Bydžov, ABC Braník, FK Baník Sokolov a sobotní den jsme zakončili zápasem se Sigmou Olomouc. Výsledky v sobotní skupině nás kvalifikovali do nedělní stříbrné skupiny, kde nás čekalo dalších 6 utkání s velmi kvalitními soupeři," uvedl trenér David Chmel.

„Do stříbrné skupiny jsme si přinesli 3 body za sobotní výhru v základní skupině s Baníkem Sokolov a dále jsme se utkali s Baníkem Ostrava, FK Neratovice - Byškovice, Zbrojovkou Brno, Uničovem, Spartou Kolín a Spartou Brno. Po oba dva dny na turnaji panovalo velmi teplé počasí, které ubíralo hráčům hodně sil, ale kluci se s tím vyrovnali. Celý turnaj odehráli velmi dobře. Prodali mnohé, na čem v trénincích pracujeme, ale také nám to ukázalo, na čem musíme dále pracovat, ať se opět posouváme a zlepšujeme. V mnoha zápasech nás trápila koncovka, pokud bychom lépe nakládali s šancemi, do kterých jsme se dostávali, určitě bychom útočili na ještě vyšší příčky. Nicméně bychom chtěli ocenit mnohé krásné akce, které naši hráči předváděli. Vyzdvihnout bychom chtěli Igora Hertela a Kevina Kubína, kteří patřili k tahounům našeho týmu. Ostatní hráči také zaslouží velkou pochvalu za reprezentaci našeho klubu. Velké díky patří i rodičům, kteří naše kluky podporovali hlasitě po celou dobu turnaje," dodal David Chmel.

Zápasy základní skupiny:
SFC - Mladá Boleslav 2:3
SFC - Nový Bydžov 6:1
SFC - ABC Braník 8:0
SFC - Baník Sokolov 3:2
SFC - Sigma Olomouc 0:5

Sobotní stříbrná skupina:
SFC - Neratovice 1:2
SFC - Baník Ostrava 4:2
SFC - Zbrojovka Brno 3:1
SFC - Uničov 3:1
SFC - Sparta Kolín 2:6
SFC - Sparta Brno 2:3

Sestava SFC:
Tobiáš Beneš, Tobiáš Adam Kalus, Kevin Kubín "C", Jan Chmel, Jan Pospíšil, Samuel Latoň, Matyáš Adamišin, Matyáš Tomeček, Igor Hertel, Ksawery Suzański

Trenéři:
Rádek, Havlík, Elbel, Chmel


sdílet