Devatenáctka v posledním kole porazila Baník

31. 5. 2022
Redakce

Opava – Poslední zápas v celostátní dorostenecké lize sehráli o víkendu opavské kategorie U19 a U17. Při rozlučce s nejvyšší soutěži se na domácím trávníku střetli v derby s ostravským Baníkem.

Slezský FC Opava U19 – Akademie FC Baník Ostrava U19 2:1 (1:1)

Branky: 2x Šeba (Opava) – Látal (Ostrava)
ŽK:Chládek, Němec (Opava) – Koutný, Nevřela (Ostrava)
Opava: Thimel, Ceniga (69. Dodek), Jaroszek, Pejša, Chládek, Věntus, Šeba, Hendrych, Blažej, Blatný (88. Groda), Němec
OstravaRemiáš, Kollek (62. Kedroň), Remiáš, Macej, Michlík, Obuch, Látal (70. Dedek), Levčík (46. Konate), Koutný (62. Jiříček), Chylek, Nevřela (80. Sirotek)

„V našem posledním zápase nás čekalo derby s Baníkem Ostrava, který se pohybuje na předních příčkách tabulky. Od začátku jsme se prezentovali velmi dobrou organizací hry a napadáním soupeře, při kterém jsme získali spoustu míčů. Ve všech parametrech jsme byli konkurenceschopní a po zásluze jsme dovedli zápas do vítězného konce. Kromě vstřelených branek jsme si navíc vypracovali i spoustu dalších příležitostí ke skórování. Chtěl bych pochválit za výkon všechny hráče, včetně střídajících. Přál bych si, abychom se takto prezentovali i v budoucnosti a prvky z tréninkového procesu přenášeli i do utkání, což se tentokrát bezezbytku splnilo," uvedl trenér U19 Josef Dvorník.

Slezský FC Opava U17 – Akademie FC Baník Ostrava U17 0:4 (0:1)

Branky:3x Málek, Imider (Ostrava)
ŽK:Panyla (Opava)
Opava: Kadlec, Buchta, Kubát, Šrek, Wehowský (59. Lazecký), Hranoš, Honeš, Panyla (78. Stařeček), Géryk (81. Sedláček), Vyležík. Ligač
Ostrava:Kresta, Krupička, Musil, Harušťák, Bubík (71. Krejčí), Sirotek, Badošek (71. Frolek), Honajzer, Imider, Havran (82. Bureš), Perrette (46. Málek)

„V posledním utkání s Baníkem, jsme chtěli naše působení v celostátní dorostenecké lize zakončit vítězně. Bohužel se nám to nepovedlo. Od samého začátku jsme tahali za kratší konec a je třeba sportovně přiznat, že jsme zcela zaslouženě prohráli. I když si myslím, že Baník nehrál své nejlepší utkání, tak na nás to stačilo. Nebýt brankáře Kadlece, tak jsme prohráli výraznějším rozdílem. Konečné 10. místo v soutěži asi odpovídá našim možnostem. Podzimní část byla z naší strany výborná, ale jarní už tak dobrá nebyla. Byla tam spousta zranění a nemocí, což se negativně projevilo na naší hře. Za celé dva roky bych chtěl kluky nicméně pochválit. Za pokrok, který udělali, za jejich přístup a charakter. V mužstvu je pár jednotlivců, kteří před sebou mají slibnou budoucnost," zhodnotil utkání trenér U17 Tomáš Mrázek.


sdílet