MSK ovládl finálový turnaj krajských výběru U13 v Třebíči

9. 6. 2022
Redakce

Opava – Výběr Moravskoslezského kraje zvítězil na finálovém turnaji krajských výběrů. Slezský FC Opava na turnaji reprezentovali Šimon Miškev, Eliáš Barteska a Kristián Ševčík.

„V rámci mezikrajské soutěže hrané v průběhu celé sezóny se nám podařilo postoupit na finálový turnaj, kde se potkaly dva nejlepší týmy východní části (MSK a Jihomoravský) a dva nejlepší týmy západní části (Pražský a Liberecký kraj)," uvedl jeden z trenérů krajského výběru Dominik Havlík.

„V semifinále jsme narazili na Liberecký kraj. Utkání jsme po napínavém průběhu překlopili dvěma góly v závěru vítězství na svou stranu a po výsledku 5:3 postoupili do finále. V něm nás čekal náš jediný přemožitel z východní části, tedy Jihomoravský kraj, který i v Třebíči začal lépe. V utkání jsme dvakrát prohrávali, tahali jsme za kratší konec, přesto se nám podařilo 2x vyrovnat a gólem na 3:2 rozhodnout finále v náš prospěch," zhodnotil turnaj Dominik Havlík.

„Obzvláště mě těší, že naši kluci měli na finálovém výsledku velký podíl. Šimon Miškev v bráně nás na začátku zápasu několikrát podržel, Eliáš Barteska na dva góly přihrál a Kristián Ševčík vyrovnával na 2:2. Musím však ocenit i kluky z ostatních týmů našeho kraje, protože řada z nich podala výborné výkony jak na finálovém turnaji, tak v průběhu celé sezóny v rámci základní skupiny východní části," dodal Havlík.

„Závěrem bych rád zmínil i další kluky ze Slezského, kteří v průběhu skupinové části pomohli svými výkony zajistit postup na finálový turnaj. V dresu MSK se objevili: Patrik Cejpek, Martin Hulva, Tomáš Chovanec, Filip Jašek, Hynek Plaček a Jan Warisch," zakončil Dominik Havlík.


sdílet