West: Příprava bude velmi krátká, ale zato hodně ostrá

12. 6. 2022
Redakce

Opava – K prvnímu společnému tréninku se fotbalisté SFC sejdou v neděli 26. června. Jak letní přípravné období vidí trenér Roman West a co na hráče čeká?

„Po sezóně dostali hráči 14 dní úplného volna. Bylo důležité, aby si tělo i mysl odpočinuly a aby doléčili různá drobná zranění. Nyní již kluci plní re-kondiční plán, který je dlouhý tři týdny a jehož náplň je velmi náročná. Pětkrát týdně na ně čeká běžecký trénink a k tomu dvakrát do týdne silový program. První týden po volnu měli ještě víceméně rozběhový, ale nyní již objem práce narůstá a současně se rovněž navyšuje intenzita zatížení, tak aby hráči přišli do společné přípravy kondičně po všech stránkách perfektně připraveni.“ uvedl hlavní trenér Roman West.

„V tomto ohledu bude, respektive již je, letní příprava jiná než loni, kdy jsme podstatnou část běžeckého programu absolvovali společně. Letos ji udělají hráči již před společnou přípravou individuálně sami. Ve své podstatě tak společnou příprav budeme absolvovat už pouze na hřišti. Bude to hodně o hře s míčem, nácviku taktiky, stylu hry a nějakých automatismech. Chceme, aby tam byla pro hráče také nějaká pestrost. Kdo tady zažil letní a zimní přípravu, tak už dostal do těla určitý objem práce, takže se teď zaměříme více na intenzitu ve všech směrech, abychom se zase mohli posunout o něco dál,“ pokračoval Roman West.

„Jelikož se sejdeme na první trénink v neděli 26. června, tak příprava již bude velmi krátká, zato ale hodně ostrá. Bude trvat pouze pět týdnů, tak aby hráči nebyli přesyceni jak délkou přípravy, tak i vysokým počtem přípravných utkání. Naopak chceme, aby byli hladoví do sezóny, do mistrovských zápasů. Věřím, že se hráči po dlouhé pauze a kondičním programu už budou hodně těšit do kabiny, na spoluhráče, na tréninky a na zápasy. Že tam zkrátka od nich bude velká chuť do fotbalu. Navíc hned během prvního týdne hrajeme proti áčku Sparty Praha, takže se tak máme všichni na co těšit. I to je jeden z důvodů, proč jsme se rozhodli letos přejít na jiný model přípravy, abychom už byli nachystaní před ní a na tyto zápasy měli určitou superkompenzaci. Kdybychom do toho šli v plné palbě, jako třeba v zimě proti Hlučínu či Uničovu, tak by to asi proti Spartě nebylo dvakrát rozumné. Každopádně se znovu chystáme především na ligu a na ostré mistrovské utkání, čili výsledky z přípravy nejsou až tolik podstatné,“ zakončil Roman West.


sdílet