U9 brala medaile na turnajích v Hlučíně a Hradci Králové

14. 6. 2022
Redakce

Opava – V minulých dvou týdnech se opavská kategorie U9 zúčastnila turnajů v Hlučíně a v Hradci Králové. Na obou turnajích navíc uspěla a získala medaili.

Turnaj v Hlučíně

Turnaj v Hlučíně proběhl za účasti Karviné, Vítkovic, Dětského domova Lichnov, Třince a dvou domácích týmů. Naši hráči prošli turnajem jako nůž máslem a krom jedné remízy v zápasech dominovali. Nejlepším hráčem Slezského FC byl vyhlášen Jonáš Peterek. Nejlepším hráčem celého turnaje pak byl vyhlášen náš Matyáš Montag. Klukům navíc předávali ceny místní odchovanci Patrizio Stronati a brankář Werderu Brémy Jiří Pavlenka.

Turnaj v Hradci Králové

„O uplynulém víkendu pak odjelo deset dobře naladěných kluků na velký turnaj do Hradce Králové, kterého se zúčastnilo celkem 28 týmů ze všech koutů České republiky. V sobotu kluci ovládli svojí skupinu, když pouze jednou remizovali a jinak z dalších pěti zápasů odešli jako vítězové. V neděli jsme se tedy díky sobotním výsledkům dostali do zlaté skupiny, ve které jsme prohráli pouze s týmy, které se umístily na prvním a druhém místě. Musím říct že kluci nám udělali obrovskou radost," řekl jeden z trenérů U9 Klement René.

„Předváděli jsme pěkné výkony a týmy nás za předvedenou hru chválili. Během dvou dnů na nás čekalo dohromady 12 zápasů na kvalitně připravených hřištích. V neděli si kluci v tropickém počasí dokázali, že se můžeme rovnat těm nejlepším týmům v republice. Za sebou jsme nechali takové celky jakými jsou například Viktorka Plzeň, Pardubice, Liberec, Olomouc, Slovácko, České Budějovice, Zlín nebo i domácí Hradec Králové. Chtěl bych opravdu vyzdvihnout kluky za kolektivní týmový výkon a samozřejmě nesmíme opomenout ani rodiče a jejich podporu jak na hřišti, tak mimo něj. Třešničkou na dortu celého turnaje pak bylo vyhlášení nejlepšího hráče turnaje, kterým se stal náš Matyáš Montag," dodal Klement René.

Sobota:
SFC - České Budějovice 5:4
SFC - Rychnov nad Kněžnou 6:1
SFC - Žďár nad Sázavou 4:4
SFC - Hodonín 8:5
SFC - Tj Pátek 8:1
SFC - Hradec Králové 7:4

Neděle:
SFC - Pardubice 5;3
SFC - Jeseník 1:4
SFC - Sparta Brno 4:1
SFC - Táborsko 1:4
SFC - Tempo Praha 3:2
SFC - Hodonín 5:1

Skóre: 57 - 33

Střelci:
18x Bartosz Piotr Czyzewski
18x Matyáš Montag
9x Patrik Berger
6x Tadeáš Klement
3x Jonáš Peterek
2x Petr Krömer
1x Antonín Bialas

Účastníci turnaje v Hradci: Kryštof Sigmund, Tadeáš Klement, Antonín Bialas, Petr Krömer, Bartosz Piotr Czyzewski, Jonáš Peterek, Matyáš Montag, Michal Nahodil, Patrik Berger, Vojtěch Quise


sdílet