Dorostenecké kategorie U18 a U16 ovládly derby s Hlučínem

14. 6. 2022
Redakce

Opava – K předposlednímu utkání tohoto ročníku zajížděly o víkendu dorostenecké kategorie U18 a U16 na hřiště Hlučína.

FC Hlučín U18 – Slezský FC Opava U18 0:1 (0:0)

Branky:Krömer (Opava)
ŽK:Kovala (Hlučín) – Vltavský, Grulich (Opava)
Hlučín:Prokel, Kocur, Kovala, Havránek (69. Šarközy), Říha (46. Matyska), Hon, Handlíř, Lindner, Dvořáček (75. Kuska), Kudlík, (84.Kučera)
Opava: Vltavský, Sotorník, Miensopust, Murín (84. Hluchnák), Grulich, Cempírek (63. Petzuch), Sochor, Zavadil (63. Barták), Krömer (75. Strážnický), Vala, Groda (63. Kavan)

„Utkání na hřišti Hlučína musím hodnotit pozitivně a to nejen kvůli tomu, že se nám podařilo zvítězit. Od první do poslední minuty jsme podali maximálně koncentrovaný a vyrovnaný týmový výkon, díky kterému jsme dokázali přibrzdit soupeře ve snaze o skórování. V prvním poločase jsme měli jednu obrovskou příležitost, kdy šel Groda v úniku na hostujícího brankáře. Bohužel se ale rozhodnul špatně a místo kličky jej pouze nastřelil. Hlučín si vytvořil celou řadu standardních situací, ale naše obrana, v čele s brankářem, si je dokázala pohlídat. Prvních 45 minut nám trvalo, než jsme si zvykli na nové rozestavení a systém hry. Kluci byli v určitých fázích nejistí a nevěděli, kde a jak se pohybovat. Ve druhém poločase jsme pokračovali v pracovitosti a výsledkem nám bylo několik vyložených šancí. Po rohovém kopu se dostal k odraženému míči Krömer a z bezprostřední blízkosti dal na 1:0. Poté jsme měli asi dvě nebo tři tutové šance, kdy jsme postupovali sami na brankáře, ale bohužel jsme je neproměnili. Domácím jsme však nedovolili žádnou vyloženou šanci a díky tomu jsme dokázali zvítězit 1:0. Jsem velice rád za přístup a nasazení kluků. Všichni si zaslouží pochvalu. Odměnou za snahu a předvedený výkon jsou pro nás 3 body," zhodnotil utkání trenér U18 David Drexler.

FC Hlučín U16 – Slezský FC Opava U16 1:6 (1:3)

Branky:Fukan (Hlučín) – 4x Endrych, Pecník, Tomíček (Opava)
ŽK:Havránek (Hlučín)
Hlučín:Jakubík, Ulrich, Klvaňa, Komárek (86. Chvěja), Havránek (55. Kučera), Kwašný, Říha (55. Novotný), Fukan, Krakovka, Hořínek, Stuchlík (64. Malý)
Opava:Martinák, Hendrych, Blahut (70. Jaroš), Hejhal, Pecník (70. Zacpal), Andrle (21. Patyk), Hendrych (70. Winkler), Galík, Endrych, Vladař, Tomíček (59. Baar)

„Dnešní utkání v Hlučíně bylo od prvopočátku jednoznačně v naší režii. Byla k vidění spousta gólových situací, které jsme bohužel nebyli schopni využít, což je na celém zápase asi tak jediné negativum. I přesto všechno zaslouží kluci pochvalu za hladovost, se kterou hráli až do konce utkání. Vyzvednul bych zejména dvě jména a to čtyřgólového Endrycha a Vladaře, který měl pro změnu čtyři asistence," uvedl trenér U16 František Metelka.


sdílet