Jan Žídek po sedmi letech ve žlutomodrém dresu mění působiště

15. 6. 2022
Redakce

Opava – Opavský obránce a kapitán Jan Žídek v Opavě pokračovat nebude. Vítěz FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY ze sezony 2017/18 a držitel stříbrné medaile z MOL Cupu z roku 2016/17 bude v příští sezoně oblékat dres Karviné.

Šestatřicetiletý obránce Jan Žídek v Opavě působil bez přestávky od sezony 2015/16, kdy do týmu tehdejšího trenéra Baránka přišel z Frýdku-Místku a do mysli všech fandů se navždy zapsal velmi tučným písmem, když jako kapitán dovedl Opavu k vytouženému postupu a na dosah měl také vítězství v ligovém poháru.

„Chtěl bych se rozloučit s mým milovaným klubem a těmi nejlepšími fanoušky, kteří nám vždy byli dvanáctým hráčem a díky nim jsem mohl zažít spoustu krásných zápasů a mnoho úspěchů. Hrát za Slezský a být jeho kapitánem byl můj dětský sen, který se mi splnil. Odcházím s pocitem, že jsem pro svůj tým a klub udělal to nejlepší, co ve mě bylo. Děkuji fanouškům za obrovskou podporu, kterou mi vždy dávali. Bylo mi ctí,“ loučil se kapitán Žídek.

Působení Honzy Žídka v číslech je impozantní. Ve 163 zápasech v dresu Opavy vstřelil 14 branek a odehrál 14 078 minut. V pohárových utkáních si pak připsal v 10 zápasech 3 branky. Zejména tu proti plzeňské Viktorii si budou pamatovat všichni opavští fanoušci nadosmrti.

Děkujeme za všechno Honzo, bylo nám ctí. Ať se ti daří!

Legendární Honzův gól proti Plzni.

sdílet