Slezský na úvod přípravy prohrál na Spartě

30. 6. 2022
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC se na úvod přípravy utkali s pražskou Spartou. Trenér West do zápasu vyslal dvě plné sestavy. Jednalo se o první ostrý test v samotném začátku letní přípravy před odjezdem na soustředění. Zlepšený výkon ve druhém poločase na Spartu nestačil a Opava tak prohrála 3:0.

První velikou příležitost prvního poločasu měla na svých kopačkách Sparta ve 4. minutě, kdy průnikovou přihrávku nedokázal umístit mezi tři tyče Hőjer. Opava se od prvních minut prezentovala odvážnou hrou, která v 9. minutě vyústila až ve standardní situaci z hranice velkého brankoviště. Centr z pravé strany však bránu Holce neohrozil. Desetiminutovou pasáž, kdy se hra spíše přelévala z jedné strany na druhou, pročísnul Wiesner až ve 20. minutě, který vyslal nebezpečnou střelu zpoza šestnáctky. Ta však Lasákovu bránu minula. O dvě minuty později už byli Pražané blízko prvnímu gólu, když si na centr z pravé strany nejvýše vyskočil Čvančara. Jeho hlavička však skončila jen na tyči opavské brány. Tomáš Čvančara opavskou defenzivu dokázal pravidelně zaměstnávat svými dravými průniky do obranné linie. Jeden z nich musel ve 32. minutě likvidovat až Lasák. O čtyři minuty později se dostal odražený balón na kopačky Součka, který prostřelil Lasáka a poslal tak Spartu do vedení 1:0. O dvě minuty později se razantní střelou k levé tyči prosadil Wiesner a zvýšil tak skóre na 2:0 pro Spartu. V samotném závěru prvního poločasu střílel Tomáš Rataj z hranice velkého vápna, jeho střelu však Holec zneškodnil. Z opavských byl v prvním poločase nejvíce aktivní Ščudla na levém kraji zálohy, který dělal sparťanské obraně problémy svými náběhy a centry. Jeho úsilí však ke vstřelené brance nevedlo. Opava tak do kabin odcházela za stavu 2:0 pro Spartu.

Do druhého poločasu Slezané vyrukovali s druhou jedenáctkou, ve které zůstal jen Jiří Janoščín. Ve 48. minutě se dral za míčem Kramář. Jeho snaha získat míč byla zastavena nedovoleně a Pikul zahrával standardku. Jeho centr se snesl až na hlavu Janoščína, který hlavičkoval jen těsně nad Hečovu bránu. V 50. minutě si svůj první zákrok v opavském dresu připsal Lumír Číž, který zastavil střelu z bezprostřední blízkosti. V 57. minutě se dostali opavští opět ke slovu, když míč putoval po ose Číž, Kopečný, Dostál. Poslední jmenovaný však nedokázal přesný centr přetavit v zakončení. Opavské napadání dělalo Spartě v prvním patnácti minutách veliké problémy a opavští se tak dokázali stabilně držet na míči a vytvářet si nebezpečné příležitosti. Bohužel bez přímého ohrožení brány Milana Heči. Svou první střelou v zápase se přestavil také Danyil Dolechek, který v 64. minutě zakončoval svůj průnik z hranice šestnáctky. Jeho střela však neměla patřičnou razanci a Milan Heča s ní neměl příliš problémů. Sparta se k dalšímu ohrožení Čížovi brány dostala až v 66. minutě, kdy pálil Kryštof Daněk. Jeho pokus však atakoval jen prázdnou tribunu za opavskou bránou. V 79. minutě se na centrovaný balón dokázal vyšplhat Hanousek, jeho hlavička však postrádala razanci a přesnost. O minutu později už Sparta skórovala zásluhou Juliše. Poslední dobrou příležitost zápasu pak měl Pikul, který se dostal k zakončení v pokutovém území Sparty, ale domácí bránu přestřelil. Opavští tak v prvním zápase přípravy prohráli na Strahově 3:0.


sdílet