Jan Hruška: Potěšily mě individuální výkony hráčů

19. 6. 2013
Redakce

Trenér Jan Hruška zhodnotil sezónu B-týmu Slezského FC, který se umístil na třetím místě divizní soutěže.

Bývalý kanonýr Ostroje Opava se týmu ujal v říjnu minulého roku a přezimoval s ním v polovině tabulky. V jarní části soutěže došlo k výraznému výsledkovému zlepšení.

„Prioritou béčka nejsou výsledky za každou cenu. Chceme pomoci mladým hráčům s přechodem do mužského fotbalu a vytvořit jim takové podmínky, aby se individuálně zlepšovali. To se nám dařilo, mnoho hráčů nám fotbalově vyrostlo přímo před očima,“ řekl Jan Hruška.

V zimě došlo k posílení kádru B-týmu několika zkušenými hráči. „Bylo to pro nás samozřejmě přínosné, protože se jedná o kvalitní fotbalisty. Naši mladí hráči se od nich mnohému přiučili,“ upozornil trenér B-týmu.

„Sezónu hodnotím pozitivně. Těšilo mě, že jsme dobrých výsledků dosahovali hrou podle mých představ. Byli jsme střelecky nejúspěšnějším týmem celé soutěže. Je to trend, v němž chceme pokračovat,“ poznamenal Jan Hruška.

„Radost mi dělaly individuální výkony hráčů. Věřím, že oni sami si povedené jaro užili, zahráli si v uvolněné atmosféře v dobrých utkáních a posunuli se fotbalově dále. Několik z nich jsem doporučil do přípravy s A-týmem,“ dodal zkušený trenér.

Opavskému B-týmu se vydařila především série šesti výher v řadě, kterou zahájil vítězstvím na Přerovem na konci dubna. K tomuto období trenér řekl: „V této části soutěže se hráči naprosto uvolnili psychicky, do zápasů nastupovali plni sebevědomí a v kabině vládla bojovná atmosféra. To vše se nám podařilo přenést na hřiště.“

„Závěr ročníku už výsledkově tak úspěšný nebyl. Je to ovšem o těch dříve zmíněných prioritách. Chtěli jsme zapojit hráče dorosteneckého věku, do utkání v Novém Jičíně jich nastoupilo hned sedm. Rozhodně nás nezklamali a prokázali, že se mohou v mužském fotbale prosadit,“ upozornil Jan Hruška.

„Chtěl bych pochválit všechny hráče, kteří za B-tým nastoupili. Do mistrovských zápasů jich zasáhlo hned 31. Mrzí mě jen, že i když jsme na jaře pracovali s širším kádrem než na podzim, tak nás trápila častá zranění. Mnoho hráčů tak nemohlo realizovat svůj potenciál,“ řekl trenér B-týmu.

„Vzhledem k častému odkládání utkání za sebou máme náročné jaro s několika vloženými zápasy v týdnu. Hráči nyní mají zaslouženou dovolenou, příprava nám začíná až uprostřed července, měsíc před zahájením soutěže. Doufám, že navážeme na tuto sezónu a budeme se v B-týmu bavit fotbalem,“ uzavřel svůj komentář Jan Hruška.


sdílet