West: Dnešní zápas mě mile překvapil

9. 7. 2022
Redakce

Opava – Další přípravné utkání ukázalo rostoucí tendenci výkonů opavského kádru. S Odrou Opole se opavští rozešli smírně po remíze 1:1. Trenér Roman West se v rozhovoru vyjádřil k zápasu i k nově složené stoperské dvojici, která dnes do zápasu nastoupila.

„První poločas mě mile překvapil, co se týče předvedeného výkonu. Dnes jsme zkoušeli několik herních situací a musím říct, že téměř všechny nám dnes vyšly. Je třeba se na to dívat také v konfrontaci s tím, že se aktuálně nacházíme v půli přípravy,“ začal své hodnocení trenér West.

„Soupeř dnes byl velmi silný a byl připraven na generálku téměř jako na mistrovské utkání. Z tohoto pohledu jsem měl mírné obavy, aby jejich převaha nebyla obrovská, ale ukázal se pravý opak. V prvním poločase jsme byli jasně lepší a soupeře jsme kromě jedné situace, kterou výborně vyřešil Lasák, do ničeho nepustili. Mrzí mě ale, že stále nejsme produktivní. Poločas měl skončit jasně 3:0 nebo 4:1 a mohlo být rozhodnuto,“ pokračoval Roman West.

„Ve druhém poločase jsme postrádali větší sehranost. To je ovšem naprosto pochopitelné vzhledem k tomu, že nastoupili dva mladí hráči z B-týmu, kteří s námi absolvují první přípravu a čtyři hráči, kteří jsou u nás na zkoušku. Nicméně i ve druhém poločase jsme měli několik velmi dobrých příležitostí, kde se zápas mohl zlomit na naši stranu,“ pokračoval West v hodnocení zápasu.

„Dnes do zápasu vinou drobného zranění nemohl nastoupit Jiří Janoščín, a proto jsme museli řešit alternativy. Na soustředění se dvojice Rychlý, Bílek ukázala jako dobrá. Museli jsme tuto pozici vyřešit vzhledem ke zranění Jirky a dnes bylo vidět, že to může fungovat, když dokázali dobře číst hru a pracovat do ofenzivy i defenzivy,“ zakončil své hodnocení trenér Roman West.


sdílet