West: Dnes je remíza málo

13. 7. 2022
Redakce

Opava – Do pátého přípravného utkání proti třetiligovému Frýdku-Místku opavští vstoupili aktivně a soupeře po celý zápas přehrávali. Byli to však hosté, kteří se dostali do vedení a hráči SFC dokázali vyrovnat až v samotném závěru. Utkání hodnotí trenér Roman West.

„Náš nástup do utkání byl velmi dobrý. Dokázali jsme si v samotném úvodu utkání vytvořit několik brankových příležitostí, ale bohužel jsme je nedokázali proměnit. Stále nás trápí produktivita, kdy se obrovsky nadřeme na gól. S výsledkem vzhledem k utkání příliš spokojen nejsem, 1:1 je dnes ze zápasu málo,“ začal své hodnocení trenér Roman West.

„Pozitivem je, že se dnes trefil Rapavý. Nicméně to neřeší náš problém, kdy si v součtu přípravných utkání vytváříme mnoho šancí a branek dáváme málo. Celé mužstvo funguje velmi dobře, jsme schopni být aktivní, jít do kombinace a kvalitně napadat a získávat balóny a vytvářet si šance. Tady se ale pořád trápíme a nejsme v jejich proměňování být efektivní,“ pokračoval West.

„Teď nás čeká zápas s Kroměříží a pak generálka v Třinci. My nyní musíme ještě více zapracovat na finální fázi a dostat do kluků klid v zakončení, abychom v následujících mistrovských zápasech byli schopni šance proměňovat a tím zúročit práci celého týmu,“ zakončil své hodnocení trenér opavských Roman West.


sdílet