Slezský se v generálce na FORTUNA:NÁRODNÍ LIGU se utká s Třincem

22. 7. 2022
Redakce

Opava – Fotbalisté Slezského FC se po šesti přípravných zápasech postaví v generálce Třinci. Slezané v přípravě prohráli jen na hřišti pražské Sparty. Zápas na třineckém stadionu má svůj výkop od 10:15.

Opava zahájila svou letní přípravu na novou sezonu 26. června s několika novými hráči. Obměněný kádr podstoupil křest ohněm proti A-týmu Sparty. Na Strahově se Slezané srdnatě drželi a po dobrém výkonu padli s Pražany 0:3.

Své další zápasy sehráli s fotbalisty slovenské Považské Bystrice, který skončil remízou 2:2. Následovalo soustředění v polské Wodzislawi, kde se opavští fotbalisté utkali s GKS Jastrzebie, které po přesvědčivém výkonu porazili 3:0. Zápas s dalším polským soupeřem už byl daleko vyrovnanějším. Odra Opole byla v závěrečné fázi své přípravy a měla být Opavě více než vyrovnným soupeřem. Výsledek 1:1 po vyrovnaném zápase to jen potvrdil. Poslední zápasy s Frýdkem-Místkem a Kroměříží se z opavské strany vyznačovaly především ofenzivním úsilím a územní převahou. Vítězstvím však skončilo jen to s Kroměříží.

„V generálce by se měla projevit pravá tvář mužstva. V posledních utkáních jsme na tom byli herně velmi dobře, ale teď se teprve ukáže, jak na tom opravdu jsme. Zápas s Třincem by měl také ukázat, jestli je mužstvo připravené směrem do útočné, přechodové a defenzivní fáze. Tým se momentálně blíží k nějakému ideálu, jak by mělo hrát. Generálka by měla tým prověřit a ukázat, zda jsou nutné korekce v sestavě a ukázat mezery v herním projevu, na kterých bude nutno zapracovat,“ uvedl trenér West směrem ke generálce s Třincem.

Fotbalisté Třince na úvod své přípravy sehráli řadu přípravných utkání se slovenskými soupeři. Po porážkách od Dubnice a Bánské Bystrice dokázali zvítězit s Půchovem a B-týmem Žiliny. Podobně jako SFC se třinečtí rozhodli změřit své síly s prvoligovým celkem. Se Slováckem však padli 0:2. Na závěr přípravy se pak vítězné střetli se Sosnowiecem a Hlučínem.

Nejvýznamnějšími změnami v kádru třineckých fotbalistů je odchod Reného Dediče do Plzně, a naopak příchod Tomáše Jursy z Karviné. K týmu se také připojil Jiří Kateřiňák, který naposledy působil v dresu prvoligového Hradce Králové. Zápas má svůj výkop na programu v sobotu 23. července od 10:15 na třineckém stadionu.


sdílet