Rozhovor s novým předsedou představenstva Lukášem Petříkem

25. 7. 2022
Redakce

Opava – Na valné hromadě akciové společnosti, která se uskutečnila v pondělí 25. července, byl do představenstva klubu zvolen Lukáš Petřík, který se stane novým předsedou představenstva. Jak vnímá aktuální situaci v SFC a jaké jsou jeho plány?

Co byste o sobě na začátek fanouškům prozradil, resp. jak byste se představil?

Jsem člověk, který má za sebou letité zkušeností z fotbalového prostředí. Poslední roky jsem pak vykonával funkci výkonného ředitele v klubu FC Hlučín. K opavskému klubu mám navíc vřelý vztah, jelikož jsem v něm kdysi působil jako hráč mládeže. Jako fanoušek jsem pak navštěvoval zápasy Slezského, pokud mi to čas dovolil, a to od dob krajského přeboru až po současnost.

Jak vnímáte aktuální situaci v klubu?

Ve funkci jsem opravdu teprve chvíli, takže na tuto otázku se mě zeptejte raději až za několik dní. Nicméně již během posledního měsíce jsem se snažil nahlédnout do vnitřních procesů fungování klubu a udělat si obrázek o tom, jak klub funguje a také jsem si nenechal uniknout žádný z přípravných utkání A-týmu. Rozhodně si nemyslím, že je v klubu všechno špatně, jak jsem slýchával z více stran před mým nástupem. Nebudu ale lhát, když řeknu, že klub je nyní ve finančně složité situaci a aktuálně vytváříme strategii, jak jej udržet vůbec při životě. Chceme proto oslovit především místní společnosti k pomoci a spolupráci. Věřím, že opavskému prostředí není jedno, v jakém stavu se nyní klub nachází.

Co bude první věc, kterou uděláte ve funkci?

Mistrovská sezona začíná již o víkendu, proto musíme pracovat velmi rychle, především na dotažení příchodů hráčů do kádru A-týmu. Chceme také oficiálně představit nové partnery, včetně hlavního partnera, s kterým již nyní ladíme poslední detaily spolupráce. V tomto týdnu navíc chystáme také setkání s fanoušky, jelikož dle mého názoru, si fanoušci zaslouží být informování o věcech, které v klubu proběhly a nebyly okomentovány. Tím bych chtěl udělat tlustou čáru směrem k minulé sezoně. Pozvánku na setkání pak ode mne určitě dostane i pan Viktorin, a budu rád, když se jí také zúčastní.

Na čem chcete zejména zapracovat?

Těch věcí je celá řada. Nejdůležitější teď bude vyřešit financování, od toho se bude vše odvíjet. S tím souvisí samotný obchodní potenciál SFC, který je z mého pohledu pořad hodně zajímavý. Mohu prozradit, že v tomto směru pracuji na personálním posílení o zajímavé jméno a vytvoření strategického plánu směrem k získávání potřebných financí, ale i ke zlepšení kompletního marketingu klubu. Určitě nemůžu opomenout ještě užší propojení s mládeží a výchovou hráčů a rozhodně pak chci také zlepšit komunikaci klubu směrem k veřejnosti a fanouškům, kterým budeme chtít neustále zlepšovat nabízený servis.

Co bude vaší hlavní zodpovědností?

Jsem předsedou představenstva, to asi není potřeba více rozebírat. Budu zodpovídat za akciovou společnost po všech stránkách, a tak k tomu budu i přistupovat. Budu klubu odevzdávat 100 % a to stejné budu chtít i po všech lidech v klubu, bez rozdílu na pozici.

Kam byste chtěl, aby se opavský fotbal do budoucna směřoval? Co bude vašim cílem?

Chtěl bych, aby se konečně začalo pracovat koncepčně a všichni věděli, kam SFC směřuje. Mým krátkodobým cílem je, aby byl klub funkční po všech stránkách, v dlouhodobém plánování pak najít silného strategického partnera. Sportovní cíle jsou jasné, zapracování mladých hráčů do profesionálního fotbalu. Chtěl bych zažívat plný stadion a v budoucnu vrátit Opavu do první ligy, kde by ji určitě rádi viděli i fanoušci.


sdílet