Daniil Doleček přestoupil do Opavy

30. 7. 2022
Redakce

Opava – Mladý vytáhlý útočník přichází do Opavy. V přípravě prokazoval svůj střelecký instinkt, když se stal se třemi góly nejlepším střelcem opavských. Slezskému se upsal na dva a půl roku.

Daniil Doleček je vytáhlý útočník původem z Ukrajiny, který s fotbalem začínal v Chomutově a následně působil v Teplicích. Do Opavy přišel před sezonou 2022/23 na zkoušku a v přípravě se z něj stal nejlepší střelec opavských, když vstřelil 3 branky. Ve Slezsku podepsal smlouvu do konce roku 2024.

„S Dolim jsme se samozřejmě potkali v Teplicích a vůbec se nebojím říct, že jsem v něm hned viděl, a stále vidím, rozeného střelce. Je původem z Ukrajiny, ale v Česku žije již 7 let. Jeho přístup k fotbalu v době, kdy jsem ho poznal nebyl úplně optimální. Každopádně když skončil v Teplicích, nebyl nikdo, kdo by mu věřil, že se do budoucna srovná a bude hrát velký fotbal. Čekal jsem na příhodnou dobu, kdy se opět potkáme a ta nastala právě teď. Dneska mi to ukazuje nejen na hřišti, ale i v soukromém životě, kde urazil kus cesty. Samozřejmě skok do profi fotbalu není jednoduchý, nicméně jsem pevně přesvědčen, že až se dostane na úroveň své nejlepší kondice a síly, tak klubu i sobě přinese velké hodnoty," uvedl sportovní manažer Jaroslav Kolínek.


sdílet