První zápas nové sezony je tady. Slezský míří do Varnsdorfu

30. 7. 2022
Redakce

Opava – Start nové sezony je za dveřmi. Na úvod FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY se vydáme na hřiště Varnsdorfu, kde budeme bojovat o první ligové body. Varnsdorf ofenzivně táhne ex-opavský Dordić.

Slezané jdou do prvního kola s vítěznou generálkou v zádech. Krátká a velmi tvrdá letní příprava na novou ligovou sezonou vygradovala zápasem v Třinci, který SFC zvládl 0:1. V průběhu přípravy Opavané zaznamenali jen jedinou porážku, a to v prvním utkání s pražskou Spartou. V následujících šesti přípravných zápasech Slezané třikrát zvítězili a připsali si stejný počet remíz.

V průběhu přípravy se k týmu na zkoušku připojilo několik nových tváří. Do nové sezony pak kabina A-týmu aktuálně posílila o tři nové hráče. Konkrétně o brankáře Lumíra Číže, záložníka Radima Dostála a útočníka Daniila Dolečka.

„Soupeři se povedla výborně letní příprava, kdy porážel i ligové týmy a v posledních zápasech nastřílel spoustu branek. Dá se proto očekávat, že na tom budou v domácím prostředí herně velmi dobře. Jejich kádr je delší dobu pospolu a už v minulé sezoně prokázal určitou kvalitu. Nás čeká těžké utkání a musíme se na něj dobře připravit. Je třeba podat náš nejlepší výkon a pokud se nám to povede, tak věřím, že můžeme uspět,“ uvedl na adresu Varnsdorfu trenér West.

Varnsdorf v přípravě sehrál celkem sedm utkání, ze kterých odešel čtyřikrát jako vítěz. Na úvod přípravy zvítězili Severočeši v Teplicích a následně padli s Hradcem Králové. Další cenný skalp si připsali proti ligovému Jablonci, který porazili 2:1. Dobrou letní přípravu podtrhla remíza s Mladou Boleslaví. 1:1.

Tým Miroslava Holeňáka prošel výraznou obměnou. Po skončení sezony opustilo tým hned sedm hráčů, kteří na Severu Čech byli formou hostování z prvoligových klubů. Klub naopak posílil o Dennyho Samka z Hradce Králové a Matyáše Vachouška.

Varnsdorf v loňské sezoně skončil na 6. místě, když na třetí Slezský FC ztratil 6 bodů. Výraznou roli v týmu pak má ex-opavský záložník Bojan Dordić, který v uplynulém ročníku vstřelil 15 gólů, přičemž mu sekundoval Patrik Schön se sedmi přesnými zásahy.

První ligové kolo sezony 2022/23 se koná na varnsdorfském stadionu Kotlina v neděli 31. července od 17:00.


sdílet