U13 brala na ROBE VALMEZ CUPu bronz

2. 8. 2022
Redakce

Opava – Kvalitně obsazeného turnaje, ROBO VALMEZ CUPu, se o víkendu zúčastnili naši borci z kategorie U13.

„Od prvního zápasu v základní skupině jsme se prezentovali kvalitními výkony, pěknými akcemi a mnoha vstřelenými góly. Postupně jsme vyhráli všechny zápasy, včetně zápasu se Zbrojovkou Brno či Karvinou a zaslouženě postoupili do semifinále turnaje, kde na nás čekal druhý tým Zbrojovky Brno. I přes velmi dobrý výkon a vyrovnaném průběhu, jsme nakonec i trochu smolně prohráli 0:1 a museli se tedy spokojit se zápasem o 3. místo, kde na nás čekal Zlín. V tomto zápase jsme dominovali. Soupeře jsme jednoznačně po celý zápas přehrávali, ale nepodařilo se nám vstřelit kýžený gól. Zápas tak skončil 0:0 a musely tak následovat pokutové kopy, které jsme nakonec po dramatickém průběhu zvládli lépe než soupeř a mohli se tak radovat z krásného třetího místa. Hlavní hvězdou rozstřelu se navíc stal náš brankář Nikolas Hlavatý, který dva pokutové kopy chytil a jeden sám také proměnil," uvedl trenér U13 Radim Maloch.

Zaslouženě jsme tedy obsadili v konkurenci 24 týmů celkové 3. místo, ještě více nás ovšem těší, že jsme po celý turnaj podávali kvalitní výkony. Nejlepším hráčem turnaje byl navíc vyhlášen náš hráč Robin Kovárník.

„Současně bych chtěl také poděkovat rodičům za servis klukům během celého turnaje a především pak panu Štencelovi a Vajdovi, kteří se podíleli na organizaci zápasů," dodal Radim Maloch.

Na úvodní fotogorafii jsou:

Zleva nahoře: Michal Mrovec, Alan Lazar, Jakub Zahel, Jáchym Štencel, Matouš Martínek a Filip Novák Zleva dole: Oskar Kajnar, Nikolas Hlavatý, Daniel Vajda, Michael Kadlec a Robin Kovarník

Výsledky:
SFC Opava - OFS Vsetín U13 4:0 (Kovárník 3, Kadlec)
SFC Opava - Sigma Olomouc U12 3:1 (Zahel, Kadlec, Kovárník)
SFC Opava - FC Hlučín U12 3:0 (Novák 2, Vajda)
SFC Opava - Zbrojovka Brno modří 1:0 (Kovárník)
SFC Opava - MFK Karviná U13 1:0 (Kovárník)

Semifinále
SFC Opava - Zbrojovka Brno červení 0:1

o 3. místo
SFC Opava - Zlín 0:0, 3:2 na penalty


sdílet