West: Zápas jsme prohospodařili v prvním poločase

14. 8. 2022
Redakce

Opava – Slezský prohrál na Andrově stadionu s rezervou olomoucké Sigmy 1:0 gólem v 90. minutě. Jak utkání viděl hostující Roman West?

„Myslím si, že zápas jsme prohospodařili v prvním poločase. Měli jsme výborný vstup do utkání a během patnácti minut jsme tam měli dvě až tři velké šance, ze kterých jsme se měli dostat do vedení. Obrovskou šanci tam měl Šigut, který byl sám před brankářem, po rohu poté měl gól na hlavě Rychlý," začal hodnocení trenér Roman West.

„I následně jsme byli, dle mého názoru až na jednu kratší pasáž, v prvním poločase lepší. Navíc jsme měli kopat i penaltu po faulu na Kramáře. Před koncem poločasu jsme navíc měli další obrovskou šanci, kdy domácí brankář předvedl výborný zákrok a nám se nepodařilo míč dotlačit za čáru ani z následných dorážek," uvedl Roman West.

„Poločas mohl být klidně 0:3 pro nás, tam se dle mého názoru utkání lámalo. Také ve druhém poločase jsme se snažili, ale již tam nebylo tolik šancí. Z mého pohledu jsme jednoznačně dojeli na neproměňování šancí. Sigma si vytvořila dvě šance až na konci utkání, když dokázala v 85. minutě z ojedinělé šance nastřelit tyč a následně v 90. minutě využít svou další příležitost. Rozhodla tak produktivita domácích," pokračoval West.

„Chtěl bych každopádně poděkovat fanouškům, kterých dorazilo hodně a vytvořili nám tady v podstatě domácí prostředí. Je škoda, že jsme je neodměnili vítězstvím, protože jsme tady na to jednoznačně měli," dodal Roman West

„Co se vyloučení týče, tak jsem cítil, že rozhodčí píská veškeré drobné fauly, které se pouštějí. Nicméně na druhou stranu následně, z mého pohledu, neodpískal evidentní penaltu na Kramáře. Což jsem okomentoval, takže se žlutou kartou souhlasím a nemám s ní problém. Na druhou stranu červené kartě absolutně nerozumím, protože nic dalšího jsem již směrem k rozhodčímu neřekl," okomentoval svou červenou kartu Roman West.


sdílet