Hráči ročníku 2005 se v Chlebičově umístili na bronzové příčce

29. 6. 2013
Redakce

V sobotu 29. května se pod záštitou starosty Chlebičova uskutečnil mezinárodní turnaj O pohár Model Obaly a České spořitelny určený pro hráče ročníku 2005 a mladší.

Za Slezský FC se turnaje zúčastnily dva výběry. Hráči ročníku 2006 si vyzkoušeli konfrontaci se staršími protihráči. Tým SFC Opava 2005 vedený trenérem Petrem Kubalákem s asistenty Lumírem Sedláčkem a Jakubem Swiechem útočil na přední příčky.

Soupiska SFC 2005

Matyáš Drastík, Jan Ulrich, André Bek, Adam Hendrych, Petr Žídek, Daniel Sukdol, Patrik Wehovský, Filip Kokeš, Richard Kovárník, Matěj Kostřica, Adam Sedláček, Alexandr Rychlý

Výsledky SFC 2005 v základní skupině

SFC Opava – KS Unia Racibórz 7:1
SFC Opava – FK Fotbal Třinec 5:2
SFC Opava – TJ Sokol Kobeřice 3:3
SFC Opava – Ślęza Wrocław 6:0
SFC Opava – TJ Sokol Vrbno pod Pradědem 10:2
SFC Opava – TJ Hradec nad Moravicí 10:3
SFC Opava – SK Raduň 5:3

Díky šesti výhrám ze sedmi utkání se Slezský FC stal vítězem skupiny a čekaly jej zápasy se čtyřmi nejlepšími týmy z druhé skupiny.

Výsledky SFC 2005 ve finálové skupině

SFC Opava – Spartak Budišov nad Budišovkou 3:1
SFC Opava – FC Slavoj Bruntál 3:4
SFC Opava – Gwiazda Ruda Śląska 3:4
SFC Opava – MFK Frýdek-Místek 0:5

Po dramatických bojích hráči SFC Opava nakonec dosáhli na celkové třetí místo v turnaji. Na druhém místě skončila Gwiazda Ruda Śląska, vítězem turnaje se stal Frýdek-Místek.

Invididuální ocenění pro SFC

nejlepší útočník turnaje: Richard Kovárník
nejplatnější hráč turnaje: Filip Kokeš
nejlepší hráč SFC 2005: André Bek

„S výkony všech kluků na tomto turnaji jsem velmi spokojený. Na hřišti dokázali prodat to, co se učíme v tréninku,“ řekl po turnaji trenér Petr Kubalák.

„Individuálně se snažili prosadit přes protihráče a hráli si svou hru. Musím je také pochválit za nasazení, dnes do toho dali vše. Bylo na nich vidět, že měli z fotbalu radost, což je to hlavní,“ dodal trenér mladší přípravky Slezského FC.


sdílet