V dalším přípravném utkání změří Slezský FC síly s Frýdkem-Místkem

8. 7. 2013
Redakce

O P A V A - Opavští fotbalisté mají před sebou čtvrtý přípravný zápas na novou sezonu. V <b>úterý 9. července od 16:30</b> se na hřišti za koupalištěm střetnou s ambiciózním Frýdkem-Místkem, který si v nadcházejícím fotbalovém ročníku zahraje Fotbalovou národní ligu.

Slezský FC zatím v přípravě absolvoval tři duely s bilancí jedné výhry a dvou remíz. Z vítězství se radoval v souboji s Liptovským Mikulášem (3:1), s Karvinou a Třincem se pak rozešel smírně v poměru 1:1.

„Čeká nás další přípravné utkání, ve kterém si opět vyzkoušíme různé varianty. Budeme hrát ve dvou sestavách klasicky první a druhý poločas. Hráči, které testujeme, dostanou samozřejmě další šanci se ukázat, a pak bychom to měli uzavřít,“ řekl opavský trenér Jan Baránek, který by měl mít k dispozici kompletní kádr.

Menší zdravotní problém má pouze stoper Josef Dvorník. „Má na noze puchýře, uvidíme, jestli ho pustí do hry. Všichni ostatní by ale měli být v pohodě,“ dodal kouč Slezského FC.

Valcíři zatím odehráli pouze jediný přípravný zápas, a to v sobotu ve slovenské Bytči, kde svěřenci trenéra Milana Duhana zvítězili tenisově 6:1. Duhanovi dělá ve Frýdku-Místku asistenta dlouhou dobu Karel Orel, bývalý vynikající obránce a svého času kapitán opavského Kaučuku.

Ve frýdecko-místeckém kádru figuruje také zadák původem z Oldřišova Jan Žídek, který se vyučil fotbalovému řemeslu v Opavě a jeho kolegou v defenzivě je mj. i Jiří Prokeš, starší bratr opavského útočníka Hynka, jehož testuje Karviná.

Čtvrté přípravné utkání Slezského FC začíná v úterý 9. července od 16:30 na hřišti za koupalištěm. Pokud se na něj nevydáte osobně, můžete průběh zápasu sledovat díky textovému on-line přenosu.


sdílet