Mladší dorost Slezského FC obsadil na Opava Cupu třetí příčku

15. 7. 2013
Redakce

O P A V A - Na hřišti v Háji ve Slezsku se v sobotu uskutečnil tradiční mezinárodní turnaj Opava Cup. Jeho 21. ročník vyhráli mladší dorostenci ostravského Baníku. Druhý skončil Ružomberok a na bronzový stupínek dosáhly naděje Slezského FC. Čtvrté místo bral poslední Třinec.

Opavští si v prvním utkání poradili s Ružomberokem, který porazili 2:1 po brankách Helebranda s Telnarem. Poté uspěl opavský dorost i v konfrontaci s tím třineckým, když zásluhou dvou tref Janetzkého zvítězil znovu 2:1. Turnaj pak zakončilo derby s Baníkem, v němž Slezský FC padl a kvůli horšímu skóre v minitabulce Baník, Ružomberok, Opava skončil nakonec třetí.

Žluto-modrý dres oblékli v Háji ve Slezsku také tři nováčci. David Seidler, Filip Pražák a Mário Telnar, který se vrátil z Baníku. „Mário Telnar je sice o rok mladší, ale chceme ho v kádru. Mohl by být přínosem,“ řekl opavský kouč Radomír Hlaváč.

Ohlas trenéra

Radomír Hlaváč (trenér SFC Opava U17):
„Turnaj byl pro nás zajímavou přípravou. Zúčastněné celky měly svou kvalitu a také po organizační stránce byl turnaj povedený. Snažili jsme se dát prostor všem klukům a je dobře, že jsme je viděli v akci. Výsledky bych neřešil, soustředili jsme se hlavně na herní projev a individuální výkony jednotlivých hráčů.“

Fotogalerie

Fotogalerii zobrazíte kliknutím zde.

Zápasy Slezského FC

SFC Opava – Ružomberok 2:1 (Helebrand, Telnar)
SFC Opava – Třinec 2:1 (Janetzký 2)
SFC Opava – Baník Ostrava 0:3

Ostatní výsledky

Baník Ostrava – Třinec 5:0
Ružomberok – Baník Ostrava 1:0
Třinec – Ružomberok 0:3

Opava Cup 2013 – celkové pořadí:

1. FC Baník Ostrava
2. MFK Ružomberok
3. Slezský FC Opava
4. Fotbal Třinec
sdílet